Donacija OEBS-a: Policiji oprema vrijedna 52.000

Autor:

Direktor Uprave policije Veselin Veljović i šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije potpisali su danas ugovor o donaciji savremene opreme koju će policija koristiti u borbi protiv kriminala, saopšteno je iz Uprave policije.

Opremu, vrijednu 52.000 eura, koristiće Sektor kriminalističke policije i Forenzički centar prilikom analize, pronalaženja i vještačenja prikupljenih dokaza.

“Veljović se zahvalio ambasadorki na dosadašnjoj podršci i prije svega na doniranoj opremi koja je značajna za policiju i kazao da će oprema biti korišćena u borbi protiv kriminala, te da se očekuje da će imati konkretnu primjenu i doprinijeti još boljim rezultatima u borbi protiv savremenih bezbjednosnih izazova koji imaju i regionalnu i međunarodnu dimenziju”, navode iz policije.

Davije je izrazila zadovoljstvo realizacijom donacije i kazala da će Misija OEBS-a nastaviti da pruža podršku policiji u jačanju kapaciteta u borbi protiv kriminala, u skladu sa standardima i potrebama naše policije.

Još jednom je konstatovano da je dugogodišnja saradnja Uprave policije MUP-a i Misije OEBS-a u Crnoj Gori bila uspješna i profesionalna, kao i da će se saradnja nastaviti na istom principu partnerskog odnosa, uz realizaciju zajedničkih projekata u obostranom interesu.

Tagovi:
Sve vijesti