SNS: Odgovor CNP-a očekivan

Autor:

Odluka Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP) da ne dozvoli korišćenje pozorišne sale za obilježavanje Podgoričke skupštine je očekivana, saopšteno je iz Srpskog nacionalnog savjeta (SNS).

SNS: Odgovor CNP-a očekivan Foto: MONDO/Danilo Jauković

CNP nije odobrio SNS-u kоrišćеnjе Velike scene za оbiljеžavanje stоgоdišnjicе Pоdgоričkе skupštinе, imajući u vidu, kako su kazali, djelatnost nacionalnog teatra i prirodu događaja koji se obilježava.

Iz SNS-a su kazali da je odgovor CNP-a na njihov zahtjev za očekivan, "jer je odnos državnih institucija prema srpskom narodu u Crnoj Gori prepoznat kao zao i diskriminatorski“.

CNP ne može odobriti zahtjev SNS

„Naš zahtjev nije bio provokacija, već nada da može doći do prevazilaženja očiglednih razlika između jednorodnog naroda, naročito po pitanju identiteta. Ali Crnogorci su rođenoj braći pretpostavili uticaj stranih faktora i manjinske narode, pa raznim metodama nemilosrdno brišu tragove svojih predaka i gone svoje najbliže“, saopštili su iz SNS-a.

Oni su kazali da je srpski narod u Crnoj Gori izuzetno vitalan, i da neće zaboraviti ko je.

„Obilježavaće svoje praznike i sa poštovanjem čuvati od zaborava viševjekovnu srpsku tradiciju Crne Gore. Vrijeme će sigurno učiniti svoje i Crna Gora će ponovo biti slobodna“, poručili su iz SNS-a.

Proslava Podgoričke skupštine u sali CNP-a?

Tagovi:
Sve vijesti