Rožajac otkrio šemu šverca duvana

Autor:

Rožajcu A. K. (50), osumnjičenom za krijumčarenje cigareta, nakon što je priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret, određeno tužilačko zadržavanje.

0
A- A A+

  A.K. je otkrio više detalja u vezi sa švercerskom maršrutom, ali nije saopštio imena svih aktera tog nelegalnog posla, piše Dan.

Podgorički list navodi da je on izjavio da je cigarete naručio izvjesni Agim sa Kosova i Metohije, koji je trebalo da ih preuzme u Rožajama.

 Advokat A.K., Zoran Piperović potvrdio je u izjavi za Dan da je njegov klijent saslušan i da je priznao krijumčarenje cigareta, ali da je njegova uloga u cijelom poslu bila samo da preveze cigarete. 


Piperović je, piše Dan. istakao da A.K. nije član nikakve grupe i da u početku nije ni znao šta prevozi.

Prema saznanjima lista  Rožajac je istražiteljima ispričao da je dobio zadatak da doveze prazan šleper blizu restorana “Tani” na Bioču i da ga tamo ostavi na parkingu. Dobio je uputstva da se udalji sa tog parkinga i da nakon tri sata preuzme šleper pun cigareta ispred restorana “Tri bora” na Zlatici.

Odatle je cigarete trebalo da odveze do Rožaja, gdje bi ih preuzeo izvjesni Agim, koji je označen kao organizator šverca, piše Dan.

A.K. je naglasio da restorane pominje samo kako bi približio lokaciju gdje se sve odigravalo i da to nema veze sa izvršenjem krivičnog djela kao ni osoba koja je vlasnik kamiona i koja je vozilo iznajmila i dala mu ga na korišćenje.

Dan podsjeća da je kolašinska policija u mjestu Trebaljevo, na magistralnom putu Kolašin-Mojkovac, zaustavila šleper kojim je upravljao Kurtagić. Tokom pretresa vozila pronađeno je 300 paketa, odnosno 15.000 šteka cigareta.

U rješenju o zadržavanju A.K. u koje je Dan imao uvid, piše da je osumnjičeni izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina putem pomaganja.

“U krivičnoj prijavi se navodi da je osumnjičeni 11. septembra 2018. godine od N.N. lica na ilegalnom tržištu nabavio strane cigarete različitih marki bez akciznih markica u količini od 14.250 šteka. Cigarete je prikrio tako što je u kamionu marke “skanija” registarskih oznaka PG TF 939 napravio specijalni bunker u kome je prevozio cigarete vrijedne 313.500 eura. Iznoseći odbranu, okrivljeni je priznao izvršenje krivičnog djela”, navodi se u rješenju koje prenosi Dan.

Tužilac je tražio određivanje pritvora budući da je A.K. više puta osuđivan, između ostalog i zbog krijumčarenja cigareta, pa postoji opasnost od ponavljanja krivičnog djela.

Kao osnov za određivanje pritvora navedena je i opasnost od uticaja na svjedoke.

Tagovi:
Sve vijesti