Totenhem bez dvojice "startera" na Liverpul

Autor:

Maurisio Poketino neće moći da računa na Alija i golmana Lorisa.

Ekipa Totenhema, koja je u poslednjoj utakmici pre dvonedeljne pauze izgubila od Votforda i tako narušila svoj stoprocentni učinak u Premijer ligi, dočekaće u subotu vodeći Liverpul bez dvojice standardnih prvotimaca.

Reprezentativac Engleske Dele Ali nije na raspolaganju zbog povrede zadnje lože, a golman Igo Loris povredio je butni mišić.

Dok se Alijev povratak očekuje uskoro, francuski čuvar mreže odsustvovaće sa terena nekoliko nedelja i to je za njega nastavak serije loših događaja, nakon što je zbog vožnje u pijanom stanju kažnjen sa 50.000 funti i zabranom upravljanja motornim vozilima u trajanju od čak 20 meseci.

Lorisa očekuje i dodatna kazna, koju će mu izreći Totenhem, ali menadžer Maurisio Poketino u četvrtak je naglasio da veteranu među stativama i osvajaču titule svetskog prvaka sa "trikolorima", neće biti oduzeta kapitenska traka.

"Naravno da je on prvi koji žali zbog svega što se dogodilo i što se moglo čuti tokom suđenja. Priznao je da je kriv i izdržaće kaznu koju mu je društvo propisalo. Suštinski, kaznio je samog sebe, ali najvažnije je priznati da svako od nas može da pogreši. Njemu je ovo prvi put", izjavio je Poketino.

Liverpul, budući protivnik Crvene zvezde u Ligi šampiona, stiže na Vembli kao jedan od tri tima sa svih 12 osvojenih bodova, pored Čelsija i Votforda.

Derbi 5. kola Premijer lige zakazan je za subotu u 13.30 časova.

Sve vijesti