Promijenjen način otvaranja laptopa (VIDEO)

Pokucajte, to će biti dovoljno…

Promijenjen način otvaranja laptopa (VIDEO) Foto: MONDO portal

Na godišnjem Tech Life događaju, kompanija Lenovo predstavila je seriju novih smart home, laptop i AR uređaja (proširena realnost), čineći uređaje još jednostavnijim za korišćenje i još produktivnijim za korisnike.

Ovi uređaji, koji su premijerno najavljeni na IFA 2018 sajmu u Berlinu, su rezultat “Inteligentne transformacije” kompanije Lenovo i nosi etos proizvoda osmišljenih sa svrhom, dizajniranih tako da budu drugačiji od uobičajenih i stvaranja tehnologije, koja korisnicima u sadašnjem trenutku pruža tehnologiju budućnosti.

Koncept Smart Home Vision se ostvaruje

Lenovo Smart Home Essentials je nova porodica umreženih uređaja, koja nudi kompletnu ponudu umreženih uređaja za pametniji, inteligentniji dom. U svijetu suviše izdijeljene ponude pametnih uređaja, porodica umreženih kućnih uređaja kompanije Lenovo - i Lenovo Smart Display, koja je nedavno predstavljena vjesnici su rastućeg višeplatformskog AI ekosistema u kategoriji smart home uređaja.

Izvor: Lenovo

Lenovo Link app služi kao centralizovani kontrolni centar iz koga se upravlja svim podržanim uređajima, bez potrebe za individualnim aplikacijama namijenjenim za svaki uređaj ponaosob. Korisnici mogu kontrolisati posebne grupe uređaja u isto vrijeme ili ih navoditi na određene akcije u određeno vrijeme tokom dana. Ne samo da Lenovo Smart Home Essentials uređaji rade uz Google i Amazon Alexa asistente, već će i sami korisnici biti u mogućnosti da glasovnim komandama jednostavno podese, automatizuju i kontrolišu različite aspekte svojih domova koristeći Lenovo Smart Display kao svoj kontrolni centar.

Lenovo Smart Essentials uređaji uključuju:

- Lenovo Smart Plug: jednostavan uređaj malih gabarita, koji se može povezati na bilo koju utičnicu, omogućavajući kontrolu nad bilo kojim kompatibilnim uređajem koji je povezan na njega.

- Lenovo Smart Kamera: pametan sistem za nadzor, koji vam omogućava da uživo pratite video snimke unutar vašeg doma - čak i tokom noći - putem noćnog moda sa infracrvenim zracima, a ugrađen mikrofon i zvučnici omogućavaju dvosmernu audio komunikaciju

- Lenovo Smart sijalica: pametna sijalica koja omogućava daljinsko upravljanje i personalizovano osvjetljenje, putem Lenovo Link aplikacije možete prilagođavati temperaturu boje i jačinu svjetla ili ga uključivati i isključivati gdje god da se nalazite i u bilo koje vrijeme.

Izvor: Lenovo

Nova Yoga PC porodica

Premijum Yoga PC portfolio objedinjuje kvalitet izrade, značajne inovacije i impresivnu zabavu za pojedinačne korisnike, koji su uvijek u pokretu i očekuju moćne performanse svojih uređaja. Zasnovan na Intel Core procesoru osme generacije, Yoga C930 je Lenovo flegšip 2u1 laptop namijenjen korisnicima koji je baziran na Windows 10 sistemu. Ovaj uređaj posjeduje prvi rotirajući sound bar uz Dolby Atmos sistem zvučnika, koji su posebno dizajnirani da reprodukuju snažan ambijentalni zvuk. Ovaj uređaj podržava i Dolby Vision HDR kvalitet slike. Yoga C930 posjeduje i olovku koja ima sopstveno ležište za punjenje i omogućava još intuitivniju produktivnost. Mikrofoni dalekog dometa omogućavaju da Cortana i Alexa asistenti na Yoga C930 laptopu prepoznaju glasovne komande sa četiri metra udaljenosti, čak i u modu mirovanja.

Novi Yoga Book C930 je prvi laptop sa dva ekrana u svijetu sa podrškom za e-ink. Praktični e-ink ekran pretvara se u dinamičnu, prilagodljivu tastaturu sa podrškom za više jezika, digitalnim papirom za bilješke ili skiciranje, pa čak i eReader opcijom na dodir dugmeta. Sve ovo je kombinovano sa performansama operativnog sistema Windows 10 i Intel Core procesorom u ultra tankom i ultra laganom kućištu sa snažnom i izdržljivom baterijom.

Kuriozitet je što Lenovo na Yoga Book C930 modelu u potpunosti mijenja način na koji se laptop otvara - ne podiže se odmah nagore, nego se pokuca dvaput, kako bi se magnet otkačio i otvorio gornji dio. Kako vam se to čini?

Izvor: Lenovo

Kao prvi uređaj koji se zasniva na najnovijoj Qualcomm Snapdragon 850 Mobile Compute platformi, tanki i lagani model Yoga C630 WOS kombinuje moć i produktivnost Windows 10 operativnog  sistema sa odlikama pametnog mobilnog telefona.

Namijenjen savremenoj generaciji koja je uvijek u pokretu, ovaj uređaj posjeduje ugrađen LTE Advanced Pro koji omogućava cak 25+ sati lokalnog reprodukovanja video zapisa. Yoga C930 i Yoga Book C930 će biti dostupni u EMEA regionu od kraja septembra sa početnom cijenom od 1.499 eura (uključujući i PDV ) i 999 eura  (uključujući i PDV). Yoga C630 WOS će biti dostupan u novembru sa početnom cijenom od 999 eura (uključujući PDV).

Turbo poduktivnost uz ThinkPad X1 Extreme

Novi, tanak i elegantan Lenovo ThinkPad X1 Extreme će omogućiti korisnicima da obavljaju intenzivne zadatke zahvaljujući diskretnoj NVIDIA GeForce grafici i najnovijim Intelovim Intel Core procesorima koji poseduju integrisan Gigabit Wi-Fi, a uključuju Core i9.11.

Podrška za više monitora omogućava multitasking , a RapidCharge tehnologija puni bateriju do 80 procenata u samo 60 minuta. Njegov ekran rezolucije 4K, sa stoprocentnim Adobe RGB prikazom boja sa Dolby Vision HDR i Dolbi Atmos zvukom postavljaju standarde za kreiranje sadržaja na ovom uređaju. Inovativne bezbjednosne funkcije uključuju ThinkShutter poklopac kamere, Windovs Hello tehnologiju prepoznavanje lica i čitač otisaka prstiju. ThinkPad X1 Extreme će biti dostupan u EMEA regionu u septembru sa početnom cijenom od 1.695 € (bez PDV-a).

Star Wars: Jedi Challenges dobija Dark Side dio

Na radost fanova, Star Wars: Jedi Challenges dobija Dark Side ekspanziju, novo i  besplatno ažuriranje, koje igračima omogućava nove izazove kao što su Kylo Ren - izaziva Yodu, Rey i još toga u AR sekciji. Ova ekspanzija će biti dostupna, kao besplatno ažuriranje tokom zime. Slaveći dostupnost novih sadržaja za "Tamnu stranu", u pripremi je i ograničena serija Lightsaber kontrolera modelovanih po legendarnom oružju Kila Rena u filmovima. Ovaj dodatak će biti dostupan na odabranim tržištima tokom zime. U SAD je  očekivana cena 99.99 dolara, a proizvod će moći da se kupi u Lenovo online prodavnici i još devet odabranih on-line prodavnica. Kontroler je u potpunosti kompatibilan sa svim sadržajima u aplikaciji Jedi Challenges.

Dofatne informacije o proiyvodima, blogovima, video materijalima, podkastu i infograficima  su dostupni na Lenovo Storyhub stranici.

Dofatne informacije o proizvodima, blogovima, video materijalima, podkastu i infograficima  su dostupni na Lenovo Storyhub stranici.

Pratite naše društvene mreže za slike, video i izvještaje i ne zaboravite da pratite oznaku IFA 2018 na MONDO sajtu i #MobITIFA2018 oznaku na društvenim mrežama!

Izvor: Lenovo

Tagovi:
Sve vijesti