Ma, šta je OVO?!

Neko se šali ili sprema revoluciju, šta mislite?

Ma, šta je OVO?! Foto: Promo / IT Home

Očekivali smo od povratka Nokia telefona svašta - ali ovo!?

Ne baš, iskreno, nekako ne ide ni sa čim u vezi sa onim što Nokia trenutno ili bilo ko drugi radi! Ali, ako je ova slika vjerodostojna svakako ćemo dobro pogledati sve što HMD Global, kuća Nokia telefona, ima da nam kaže i ponudi što se unapređenja telefona tiče.

Pet kamera zvuči (i izgleda) monstruozno i to samo sa zadnje strane - evo, recite vi, ako mi grešimo! Prosto ne znamo sa čime bismo povezali toliko sočiva i sa čime bismo to mogli da uporedimo. Neki Nokia telefoni ni ranije nisu bili lijepi, ali su bili revolucionarni po nečemu, pa se nadamo da će i ovaj model, kojeg neki strani IT mediji zovu Nokia 9, biti zapamćen i značajan baš po tome.

Pet kamera, višetonski Led blic i jedna rupa u kojoj su senzori, pretpostavljamo infrared senzor i još neki. The Verge je prvi prenio priču o ovom mogućem telefonu, uz napomenu da je na svih pet kamera nazad i nekoliko spreda (valjda ne više od dvije, tri spreda…) radila njemačka kompanija Zeiss, sa kojom Nokia ima strateško partnerstvo. Spominje se i PureView tehnologija, na koju HMD Global odnedavno opet ima prava i patente…

Moglo bi da bude svašta, samo da nekako “svarimo“ ovo saće kamera pozadi!

Da stvar bude zanimljivija, pobrinuli su se raniji navodi, u kojima je Nokia 9 zaista vezivana za PETOSTRUKU kameru i Zeiss optiku. Podsjećamo vas na tu priču na linku i ostavljamo da razmišljate o tome šta bi mogla sve da nam ponudi takva kamera.

Znamo da ste kreativni, a znamo i da Nokia redovno čita MobIT - Krenite!


Sve vijesti