Prvi telefon koji se overklokuje (FOTO, VIDEO)

Ozbiljan, jako ozbiljan gejming telefon, koji je čak moguće overklokovati i koji ima kompletan gejming “arsenal“ dodatne opreme!

Prvi telefon koji se overklokuje (FOTO, VIDEO) Foto: MONDO portal / Marko Čavić

Nije bio javno izložen na IFA sajmu u Berlinu, ali smo se dokopali AUSU-ovog gejming čuda, koje još uvijek ne može da se kupi, ali će uskoro stići na tržište. Dobili smo čak i pošten VIP DEMO na štandu proizvođača, iako za to ne možemo da zahvalimo nikome od nadležnih u kompaniji iz regiona, kao ni naše kolege iz ostalih redakcija - parola je snađi se, kao i uvijek… Nažalost!

Ipak, da ne kukamo, predstavljamo vam Rog Phone, koji se odlikuje Snapdragon 845 čipsetom, koji je, putem posebnog menija u telefonu, moguće overklokovati do skoro tri gigaherca. U tim situacijama koristi se dodatni ventilator, koji pored vodenog hlađenja, služi da se telefon brže hladi i da ne dođe do pregrijavanja.

Dodatni ventilator spaja se na konektor punjača telefona i isporučuje se sa telefonom, u kutiji. Da je proizvođač mislio na sve govori i podatak da se telefon može puniti preko donjeg konektora, kao i svaki telefon, ali i bočnog, lijevog, za situacije kad telefon držite položeno, dok igrate igre - konektor punjača sa gornje ili donje strane postaje s lijeve ili desne strane i smeta prilikom igranja.

Da bi se uklopio u Rog zajednicu i ovaj telefon ima prepoznatljivu gejmersku rasvjetu na poleđini kućišta, koja se može uskladiti sa bojom vašeg Rog gejming računara.

Rog Phone ima gejmerski meni u kojem se nalaze sve pojedinosti i upravlja se gejmingom na telefonu - ubrzavanje procesora, kontrola u igrama, mijenjanje rezolucije ekrana, podešavanje baterije… Ovaj telefon ima i senzore sa strane, pa se oni mogu koristiti u igrama, kao dodatni oblici upravljanja. Ovo nas podsjeća na HTC U12+ kontrole, pa se tako stiskanjem lijeve i desne ivice telefona mogu aktivirati igre u uspravnom položaju, recimo, a kad se telefon položi senzori se mogu iskoristiti za neku od kontrola.

Ovaj mobilni je dizajniran u tradicionalnom Rog maniru, a zadnji dio je ispoliran do visokog sjaja i pored skenera otiska prsta sadrži i dvostruku kameru. S prednje strane su stereo zvučnici, a bokove smo već opisali i konektore, odnosno ulaze na njima. Ovdje je još važno napomenuti da Rog Phone dolazi i sa 3.5 mm audio priključkom na kućištu i pomenutom dodatnom ventilatoru.

Baterija je kapaciteta 4.000 mAh, a najvažniji dio - ekran - je unaprijeđen, pa ima 90 Hz osvježavanje (Razer Phone, ipak ima 120 Hz), ali je odziv oko jedne milisekunde, što je i dalje nevjerovatno za gejming telefon. Proizvođač nema namjeru da izdaje sopstvene igre za ovaj telefon, kako nam je rečeno na štandu, ali će kompanija raditi sa programerima uobičajenih Google Play igara na njihovoj dorati za Rog Phone. Jedna od takvih je Asphalt 9 ili Free Fire, između ostalih, koja je dodatno prilagođena ovom uređaju.

Rog Phone će koštati oko 1.000 eura, a pravi gejmeri će poželjeti i njegove dodatke - mobilnu konzolu sa dodatnim ekranom i 6.000 mAh baterijom, gejming upravljač, koji Rog Phone pretvara u pravu mobilnu konzolu, "dok" za povezivanje na monitor i sa drugim uređajima ili neki od drugih dodataka, koji će biti predstavljeni na premijeri uređaja.

Da li biste igrali igre na Rog Phone-u, šta kažete?

NAPOMENA: U našoj galeriji slika pronaći ćete i izgled i opis svih dodataka i pogled na Rog Phone iz svakog ugla. Video je, takođe, dostupan na našem Facebook profilu.

Pratite naše društvene mreže za slike, video i izvještaje i ne zaboravite da pratite oznaku IFA 2018 na MONDO sajtu i #MobITIFA2018 oznaku na društvenim mrežama!

ASUS Rog Phone specifikacije:

Ekran: Super AMOLED, 90 Hz, jedna milisekunda odziv, 108.6 % DCI-P3 prikaz, HDR podrška, 18:9, 6 inča, 1.080 x 2.160 piksela, 402 ppi, Gorilla Glass 6 (!!!)
Procesor: Snapdragon 845, Adreno 630 GPU, podizanje brzine do 2.95 GHz
RAM: do 8 GB LPDDR4
Memorija: 128 GB ili 512 GB, microSD do 512 GB
Baterija: 4.000 mAh, brzo punjenje
Zadnja kamera: 12 MPx, f/1.8, 24 mm, 1/2.55", 1.4µm, PDAF, 4K video, OIS po četiri ose + 8 MPx pomoćna, 12 mm, nema autofokus, za dubinsku oštrinu
Selfi kamera: 8 MPx, f/2.0, 24 mm, Full HD video
Mjere: 158 x 76 x 8.3 mm, težina 200 grama
OS: Android 8.0 Oreo + ASUS Rog X interfejs
Dodatno: USB Type-C, overklokovanje procesora, skener otiska prsta i lica, tri ultrasonična osjetljiva senzora programabilna, Bluetooth 5.0, Hi-Res zvuk, 4.5G, svi Wi-Fi standardi, slušalice u paketu, aktivno poništavanje buke, GPS, GLONASS, stereo zvučnici i pojačana vibracija sa efektima, dodatni ventilator u paketu, gejming mod i meni…
Cijena: Oko 1.000 eura (nepotvrđena), nema podataka o prodaji kod nas i u regionu.

Izvor: Unbox Therapy

Tagovi:
Sve vijesti