Nubia Alpha: Naučna fantastika uživo (FOTO, VIDEO)

Uređaj, koji izgleda kao spravica iz naučnofantastičnih filmova je stvarna. Ne još uvijek u proizvodnji, ali izgleda sjajno!

Nubia Alpha: Naučna fantastika uživo (FOTO, VIDEO) Foto: MONDO portal / Marko Čavić

Ovo niti smo očekivali niti smo željeli, ali je lijepo vidjeti da proizvođači istražuju i traže nove načine iskorišćenja potencijala, koji mobilna telefonija nudi. Nubia Alpha je jedno od zanimljivih iznenađenja, koja uvijek nađemo na IFA sajmu u Berlinu. To je, zapravo, telefon “za oko zgloba“ sa savitljivim OLED ekranom, koji je osjetljiv na dodir i cijelom površinom je, zapravo, sistem kojim se telefon, odnosno sat, šta god da je, kontroliše.

Nubia je popularna kompanija u Kini, tijesno vezana za ZTE, čak proizvodi i Ronaldov telefon, a prema onome što su nam rekli na štandu, Nubia Alpha će biti dostupna u Kini, po još nenajavljenoj cijeni do kraja godine.

Neobičan uređaj je “budućnost telefonije“, makar tako Nubia misli i skoro da smo povjerovali njihovom predstavniku. A onda smo pogledali Nubia Alpha još jednom - velika je, pretpostavljamo teška, glomazno nesavršena i ni ne možemo da se zamislimo da ovo svakodnevno nosimo na ruci. Drvena ruka na koju je nakačen prototip je prilično velika, pa da vas ne zavara perspektiva. Takođe, ova metalna traka tj. kaiš djeluje potpuno nedovršeno i možemo da zamislimo koliko je cijela stvar, zapravo preteška.

Kako se gleda ovakav ekran je još jedno naše pitanje - da li ćemo zglob ruke non-stop okretati, koliko je to intuitivno, kako dohvatiti donji dio interfejsa lako? Sve su to pitanja na koja nismo dobili odgovor, a važno je napomenuti i da je integrisana baterija kapaciteta svega 500 mAh. Premalo, ako pitate bilo koga, ne samo nas!

ALI, ne sumnjamo da će kineska kompanija saslušati sve ovo što smo rekli i napraviti tanji i ljepši model dogodine, ukoliko koncept prvo ne odbaci u potpunosti :)

Nubia Alpha ima čak i kameru sprijeda, ta video razgovore, a na mrežu se priključuje putem virtuelne eSIM kartice, koje postaju standard svuda u svijetu.

Šta vi mislite o ovom koncept-uređaju, da li vam se sviđa?

Pratite naše društvene mreže za slike, video i izvještaje i ne zaboravite da pratite oznaku IFA 2018 na MONDO sajtu i #MobITIFA2018 oznaku na društvenim mrežama!

Tagovi:
Sve vijesti