Spektakularno "Spičansko veče" za kraj! (VIDEO)

Autor:

Zavjese na glavnu turističku sezonu spuštene su i u Sutomoru.

Četvrtu godinu zaredom, avgust je u Sutomoru “ispraćen” manifestacijom Spičansko veče, koju je ove godine obilježio nikad kvalitetniji muzički program, prije svega zahvaljujući maestralnom nastupu Nine Badrić i za ovakve prilike pod Rumijom neizostavnog rok benda  Akademija.

 Manifestacija je otvorena svečanim defileom mažoretki i bleh orkestra koji je počeo ispred hotela „Južno more“ a završio se pred Trgom kapetana Filipa Obradovića gdje je bila smještena velika bina ali i štandovi u okviru pratećeg etno bazara.

FOTOGALERIJA:


Tokom uvodnog dijela programa okupljeni su imali priliku da besplatno degustiraju specijalitete spičanske kuhinje. Na etno bazaru svoje proizvode predstavili su lokalni vinari, pčelari, maslinari i umjetnici koji su izložili razne rukotvorine sa obilježjima Spiča.

Izvor: MONDO


Nakon nastupa klape “Jedinstvo”, nebo nad Sutomorem zaparao je spektakularan vatromet kojim je označen kraj tradicionalnog programa manifestacijeuokviru kojeg su nastupili KUD “Sveti Jovan Vladimir” sa koreografijom "Vrsuta" i "Crna Gora", Danice Nikić Crnogorčević i Zdravko Đuranović koji je otpjevao “Himnu Spiča” za koju je pisao tekst i muziku.

Izvor: MONDO


Potom je, nakon kraće pauze, zabavni program festivala otvorila AkademiA “pripremivši teren” žestokom svirkom za Ninu Badrić. 

Izvor: MONDO


Zagrepčanka je koncert otvorila evergrinom “Dani i godine” a potom nastavila svojim novim i starim hitovima, mahom u tehno i latino-džez aranžmanima svog maestralnog pratećeg benda.

Izvor: MONDO


Uz simpatičnu komunikaciju sa svojim najmlađim fanovima koji su koncert ispratili iz prvih redova, Nina je briljirala od prvog do poslednjeg minuta, naročito izvedbom svojih hitova “Više smo od prijatelja”, “Dodiri od stakla”, “Nek ti bude kao meni”, “Odlaziš zauvijek”…

Izvor: MONDO


...ali i Džibonijeve “U ljubav vjere nemam”…

Izvor: MONDO


Četvrtu Spičansku noć otvorili su u ime organizatora Slobodanka Hrvatin iz NVO Za ljepše i novo Sutomore i direktor TOB-a Emil Kukalj.

FOTOGALERIJA:

Paštrovačka noć uz Mariju za pamćenje! FOTO, VIDEO


Akademski finiš Ljeta sa zvijezdama! (FOTO, VIDEO)

Sve vijesti