Najskuplji “točak“, koji ćete vidjeti (FOTO/VIDEO)

Ovakav zvučnik i po ovoj cijeni sigurno još niste vidjeli (i čuli)!

Najskuplji “točak“, koji ćete vidjeti (FOTO/VIDEO) Foto: MONDO portal / Marko Čavić

Berlinska IFA 2018, najveći sajam potrošačke elektronike na svijetu, već smo vam detaljno predstavili, zajedno sa planom objave novih mobilnih telefona. Ipak, izvještaj sa Sajma, koji će zvanično biti otvoren tek 31. avgusta, počinjemo nesvakidašnjim proizvodom - zvučnikom!

Prije nego što opišemo ovo čudo od zvučnika, podsjetićemo vas da i ovaj model, naravno ima Google Assistant servis, koji vam omogućava da koristite sve aktivne Google opcije, kao što su upravljanje pametnom kućom, dobijanje informacija, glasovna pretraga interneta i slično. Više o tome pročitajte u našem tekstu “Google ulazi u apsolutno sve“.

Zvučnik, koji vam sad predstavljamo kompanija Bang & Olufsen nazvala je Beosound Edge. Izgleda kao točak, koji se može postaviti na pod ili na zid, čak i da visi u vazduhu. Ima posebnu elektroniku, koja ga čini posebnim i omogućava da se pojačavanje i utišavanje zvuka obavlja pomjeranjem tj. kotrljanjem zvučnika naprijed ili nazad, odnosno gore ili dolje, u zavisnosti da li zvučnik stoji na podu ili je zakačen.

Zvuk se isporučuje u svih 360 stepeni i moguće ga je usmjeriti prema odabiru korisnika u određenom pravcu, tako što se odaberu lijeva ili desna strana zvučnika. Unutra se nalaze 10-inčni vufer, dva 4-inčna drajvera i poseban Active Bass Port, koji značajno pojačava bas.

Visina zvučnika je oko 50 centimetara, a na spisku podržanih servisa su i AirPlay 2, Chromecast i Bluetooth. Zvučnik Beosound Edge u prodaji će biti od novembra ove godine, a početna cijena mu je čak 3.250 eura.

S obzirom na to kako izgleda, ali i kako zvuči - dobro je protresao halu u kojoj je B&O imao prezentaciju, ne sumnjamo da će mnogi, koji mogu sebi da ga priušte, uživati u njegovom dizajnu i muzičkim sposobnostima.

Pratite naše društvene mreže za slike, video i izvještaje i ne zaboravite da pratite oznaku IFA 2018 na MONDO sajtu i #MobITIFA2018 oznaku na društvenim mrežama!

Izvor: Bang & Olufsen

Tagovi:
Sve vijesti