Prvi benchmark test najskuplje grafičke karte

nVidia GeForce RTX 2080 testirana je prvi put, a rezultati su, pa, neverovatni!

0
A- A A+

Početak ovogodišnjeg Gamescom sajma doneo je i kraj glasinama vezanim za novu liniju nVidia grafičkih kartica, jer je kompanija predstavila tri nova proizvoda, koja će biti izuzetno moćna i podržavaće ray-tracing tehnologiju u realnom vremenu.

Ono što je sa tadašnjom objavom manjkalo je test brzine i performansi, odnosno benchmark test, koji bi i u praksi pokazao pravu moć ovih zveri, koji je sad prikazan kroz par fotografija.

Prave zveri, zverske im i cene: nVidia RTX grafika

Kompanija nVidia je predstavila fotografiju, koja pokazuje koliki je FPS postignut sa RTX 2080 u 4K HDR 60Hz podešavanjima. Nova grafička kartica je svoju moć pokazala direktno iz kutije, odnosno bez posebnih drajvera i može se zaključiti da je ona sposobna za igranje u 4K 60 fps bez problema, ali bez aktivirane ray-tracing tehnologije. Ono što nije otkriveno jeste grafički “preset“ na kojem su igre radile tokom benchmark testiranja i zato čekamo da dobijemo video, koji direktno prikazuje moć ovih grafičkih kartica, objavio je Play! Zine.

Jako je zanimljivo pomenuti u ovom delu da jedna od trenutno najzahtevnijih i igara, koja izgleda neverovatno, značajno štuca prilikom akcionih scena sa puno detalja i čiji frejmrejt pada i do 30 fps u Full HD rezoluciji sa uključenom ray-tracing tehnologijom. Ako nas pratite redovno znate da je to Shadow of the Tomb Raider i da su 4K testovi pokazali da je situacija s frejmrejtom još lošija…

Biće zanimljivo videti kako će se situacija dalje odvijati, jer je čak i objavljeni video sa grafičkim detaljima ove igre “pukao“ u par navrata, što preciznim gejmerskim očima nije promaklo.

Dok se ne pojave pravi testovi kartice, odnosno oni iz “realnog života“, ove nVidia testove uzmite, ipak sa dozom rezerve…

Izvor: Tomb Raider

Sve vijesti