"Živimo za ljubav prema Milanu"

Autor:

Fedeli Rossoneri Montenegro, prvi i jedini zvanično od Milana priznati klub navijača iz Crne Gore, slavi peti rođendan, a MONDO vas upoznaje sa sjajnom grupom entuzijasta čiji je počasni predsjednik Dejan Savićević.

"Živimo za ljubav prema Milanu" Foto: MONDO

Jedinstvena navijačka priča stigla je do jubileja!

Zvanični klub navijača Milana iz Crne Gore, Fedeli Rossoneri Montenegro, slavi peti rođendan, a tom prilikom će uoči utakmice protiv Napolija (subota, 20.45) otvoriti vrata svog doma Casa FRM na južnoj tribini stadiona u Podgorici.

"Vjerni” su kao organizacija krenuli 25. avgusta 2013. godine, u periodu kada je njihov klub proživljavao jedne od najtežih trenutaka u svojoj bogatoj istoriji. U međuvremenu je velikan sa San Sira grcao u živom pijesku, a FRM ga veliki broj puta, sve jače, bodrio sa južne tribine u Milanu, Rimu... kao i kroz okupljanja u glavnom crnogorskom gradu.

FRM je danas jako ozbiljna organizacija, koja ne živi od svoje ljubavi prema Milanu, već za nju. Nije to samo specijalna navijačka priča iz Crne Gore, već primjer svima da je moguće ujediniti ljude oko jedne zajedničke strasti, a za nas su to crveno - crne boje. Borbe i nade, pobjede i porazi - sve to živimo zajedno već pet godina. Bilo u Podgorici, na tribinama San Sira... Iz vikenda u vikend to je način života”, rekao je za MONDO predsjednik FRM-a Aleksandar Popović, na čije se nadovezao sekretar Goran Glavanović.

Te 2013. godine smo postali članovi kluba navijača ne sluteći da ćemo pet godina kasnije biti dio jedna velike porodice. Jednostavno, F kao Fedeli, F kao familija”.

Foto: MONDO

O navijačima Milana iz naše države pisao je svojevremeno i renomirani italijanski novinar Đanluka di Marcio. FRM je prvi i jedini, zvanično od Milana, priznati klub navijača iz Crne Gore, a počasni predsjednik je legendarni Dejan Savićević...

Srećan peti rođendan FRM klubu. Srećan sam što sam počasni predsjednik jedne takve organizacije i svi se zajedno nadamo u bolju budućnost našeg Milana koji nas povezuje. Ujedinjeni do novih pobjeda, uspjeha i trofeja. Forza FRM! Forza Milan!”, poručio je "Genije”

FRM broji članove iz gotovo svih gradova Crne Gore, a jubilej su im čestitali i trener juniorskih ekipa Milana Roberto Miniti, rukometaši Mladen Rakčević i Milan Popović, rukometašica Majda Mehmedović, košarkaš Petar Popović, član grupe Perper Momčilo Zeković, glumci Momčilo Otašević i Aleksandar Radulović, pobratimljeni klub navijača Milanistra iz Hrvatske, kao i predstavnici Curve Sud Milano, najvatrenije pristalice iz Milana.

FRM je ujedinio ljude koji od djetinjstva imaju istu strast i ljubav To je porodica koj a uvijek vjeruje u ono što ih je spojilo u svoj Milan”, ističe članica Ana Vidaković, dok jedan od prvih članova Milutin Vuković objašnjava fenomen otvaranja sopstvenog doma...

Casa FRM je nešto o čemu su sanjali dugo navijači Milana u Crnoj Gori. Mjesto, koje nas već pet godina spaja oko jedne i nama najbitnije stvari. Mjesto, u kojem zajedno patimo i slavimo. Dakle, Casa FRM je sad tome dala neku sasvim novu dimenziju i ponosni smo na to”.

Klub navijača sedmostrukog evropskog šampiona, koji čine doktori, bankari, pjevači, inžinjeri, novinari, studenti... vrši učlanjena novih članova do 20. septembra.

FRM je dio odrastanja, sazrijavanja i života”, zaključuje mladi Rajko Vukčević, čije riječi možda i najbolje opisuju ljude koji imaju svoj crveno-crni ideal.

Kako često znaju da kažu: “Istorija, to je FRM”.

Sve vijesti