"Kvalitetom i cijenama do većih prihoda u turizmu"

Autor:

Za veće prihode od turizma prvenstveno je potrebno boriti se kvalitetom, a potom u manjoj mjeri i cjenovnom politikom koja uvijek mora biti promišljena, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu održivog i turizma, Damir Davidović.

1
A- A A+
plaža more Herceg Novi Savina jadran turisti turizam Foto: MONDO/Gordana BojanićOn smatra da je za reformu u oblasti turizma potrebna veća odgovornost svih aktera i svjesnost da treba raditi kako na posebnostima ponude, tako i na ukupnom unaprijeđenju sistema funkcionisanja i promocije.

“Kada pogledamo crnogorsku turističku ponudu od nezavisnosti do danas, svjedoci smo da je ona znatno napredovala, a prihodi od turizma, kao rezultat toga, tri puta su veći. Uvjeren sam da prostora za još znatniji rast prihoda ima sa svim pozitivnim aspektima koje nam to donosi”, rekao je Davidović za Dan.

On je kazao da je na prvom mjestu nastavak investicionog ciklusa u turizmu i stvaranje novih radnih mjesta, unaprijeđenje ponude, kao i snažnija promocija, posebno na zapadnoevropskim tržištima.

“Predstoji nam jasno snimanje ukupne ponude i njena ozbiljna inventarizacija i standardizacija. Turista koji dolazi u Crnu Goru mora jasno da zna šta dobija za novac koji je platio i te usluge moraju biti obavljene kako su i promovisane. To je nabolji put da se zadovoljni turisti vrate i naredne godine i da nas preporuče kao destinaciju”, saopštio je Davidović.

On je dodao da standardizacija ponude olakšava i upravljanje destinacijom kako na lokalnom, tako i državnom nivou, te smanjuje mogućnost nelojalne konkurencije.

“Prioritet svakako ostaje i stvaranje dovoljnog broja kadra koji može da pokrije sve izraženiju tražnju poslodavaca u ovom sektoru, jer je kvalitetna radna snaga jedan od stubova održivog razvoja turizma”, kazao je Davidović.

Tagovi:
Sve vijesti