Chrome dobija novi dizajn na svim uređajima + opis

Promjena će biti dostupna svima od septembra.

0
A- A A+

Google opet mijenja Chrome dizajn i biće još više u maniru Material Design priče, koju kompanija sprovodi već godinama. “Chrome pregledač imaće potpuno nov dizajn na svim operativnim sistemima uskoro“, rekao je Google na svom blogu, a to uskoro znači od početka septembra.

Oznaka, koju čekate da vam se s njom isporuči novi dizajn je Chrome 69 i u Crnoj Gori bi trebalo da bude dostupna od 4. septembra.

Novi Chrome će imati zaobljenije ivice i više bjelina, više slobodnog prostora i biće intuitivniji. Mobilna verzija operativnog sistema će biti najjače redizajnirana i to za iOS uređaje. Kontrole će biti pomjerene u samo dno prostora, sa najkorišćenijima alatkama, kako bi se dobilo što više prostora za pregled interneta, dok će druge opcije biti dostupne putem prečica s tastature na računarima ili gestova na mobilnim uređajima. Na taj način mobilni uređaji će prikazivati još više interneta na jednoj stranici i biće lakše kontrolisati Chrome jednom rukom.

Chrome 69 će konačno podržati i unaprijeđene Windows 10 notifikacije, koje će se prikazivati u Action Center polju, kao i sve druge. Biće poboljšane i opcije automatskog popunjavanja polja na ovom operativnom sistemu.


Tagovi:
Sve vijesti