“Da vratimo instituciju među velikane”

Autor:

Rukometni klub Lovćen počeo sa pripremama za novu sezonu u izmijenjenom sastavu - Duško Milić je novi trener, a Mladen Rakčević dio stručnog štaba.

0
A- A A+
Lovćen Budućnost Foto: MONDO/Mladen StojovićLovćen je prošle sezone osvojio duplu krunu sa sjajnim Zoranom Abramovićem na klupi, sanjao je besplatnu SEHA ligu, ali finansije su bile kamen spoticanja! Međutim, na početku priprema za novu sezonu osjeća se nova energija na Cetinju.

Novi trener je dobro poznati Duško Milić, Abramović je u dogovoru sa klubom preuzeo kadetsku i pionirsku selekciju Lovćena pošto je poznat kao veliki stručnjak u radu sa mladim igračima, a najveća vijest je povratak Mladena Rakčevića. Ali, iskusni 36-godišnji pivot se nije vratio kao igrač, već kao trenere, dio stručnog štaba.

“Ljudi iz Uprave su me kontaktirali. Puno smo pričali o klubu, oni znaju koliko volim Lovćen. Pričali smo o svemu, a oni su htjeli da im pomognem na neki način”, rekao je proslavljeni reprezentativac
Crne Gore, koji se u Lovćen vratio nakon 13 godina igranja u inostranstvu.

“Biću koordinator selekcija i pomoći ću u organizaciji idejama. Vrlo rado ću prenijeti iskustvo, koliko sam u mogućnosti. Želim da vratimo Lovćen gdje mu je mjesto - među velikane”, jasan je
Rakčević.

Popularni Čiko je na kraju sezone napustio rumunsku Dobrudžu sa kojom je od Druge lige došao do Kupa Rumunije prošle sezone. Imao je još jedan ugovor u džepu, ali…

“Ćerka kreće u školu, pa sam se odlučio za drugu varijantu i u dogovoru sa klubom nisam produžio ugovor. Međutim, postoji mogućnost da odigram još jednu sezonu, ali ne toliko profesionalno”, govori Rakčević, koji otkriva gdje bi naredne sezone mogao da igra rukomet, te da uporedo radi u Lovćenu.

“Ekipa jeste profesionalna, Struga, koja igra Prvu ligu Makedonije, ali ću češće dolaziti, putovati da odigram utakmicu. Više vremena ću provoditi kući. Postoji opcija, ali vidjećemo”.

Plan Cetinjana za narednu sezonu je jasan: domaći trofeji, a onda na kraju SEHA liga.

“Apsolutno. SEHA liga je u interesu Lovćena, ali prvo moramo srediti sve probleme. Ono što bih kao igrač zahtijevao od kluba, tako želim da momci koji su tu imaju sve osnovne uslove. Mislim da prava postava vodi Lovćen, dobro se radi, ali ima problema. Moramo se boriti i izboriti”.

Neminovnost našeg šampiona u nedostatku finansija je odlazak igrača. Tako su Lovćen napustili Filip Krivokapić, Danilo Mihaljević, Boban Ašanin i Stefan Jauković, a na prvom treningu bilo je prisutno oko 20- ak igrača, od kojih je većina nosila dres cetinjskog ponosa.

“Ekipa je mlada, trener odličan koji je radio u ovoj sredini i prihvatio rad sa mladim igračima. Mora se puno raditi, a ovo je dobra prilika za momke da se izbore i dokažu treneru u slučaju da
se ispune uslovi za SEHA ligu sljedeće sezone, ali i da cijeli klub raste”, jasan je Rakčević, uz nezaobilaznu - kada je razgovor sa njim u pitanju - poruku na kraju.

“Lovćen je za rukometne prilike u Crnoj Gori institucija. Bilo ko da obuče taj dres mora da misli o pobjedi”.

Sve vijesti