Igra, koju je nemoguće “poterati u fulu“ (VIDEO)

SOTTR je toliko zahtevna da ni nova, najjača nVidia grafička karta nije u stanju da je izgura u 60 fps, pri 1080p rezoluciji!

0
A- A A+

Finale trilogije osvežene Tomb Raider igre biće epsko, ako je suditi po najnovijim video snimcima, kojima nas Square Enix svakodnevno zatrpava, ali gotovo niko neće moći da je potera u najjačim podešavanjima i pri 60 fps.

Prave zveri, zverske im i cene: nVidia RTX grafika

Čim se pojavila nova verzija nVidia grafike testeri su je isprobali upravo na Shadow of the Tomb Raider igri, jer je ta igra i optimizovana za takvu grafiku. Zaključak je, prenosi DSOGaming da ni najjači model, nVidia GeForce RTX 2080 Ti, nije u stanju da izgura sadržaj u tečnih 60 fps.

Kad se uključi RTX mod igra (ray-tracing tehnologija) postiže oko 40 fps, dok je opseg frejmrejta bio od 30 do 70 sličica. Oko 60 i više se postiže u određenim uslovima, kad je Lara na zidu za penjanje ili se vere po stenama, odnosno u situacijama, kad nema previše okoline, da bi se frejmrejt spustio na 30 do 45 prilikom istraživanja grobnica ili rešavanja zagonetki, kad ima puno detalja i okoline u kadru.

Sve što ste pročitali važi za Full HD, odnosno 1080p rezoluciju, a stvari postaju još lošije kad se priključi 1440p monitor.

Nova Lara samo za 18+, evo i zašto (VIDEO)

Nažalost, detalji merenja, koje pretpostavljamo nije standardizovano, kao ni to da li će konačna verzija igre poboljšati neku od ovih stvari nisu obelodanjeni, pa ćemo morati da sačekamo 14. septembar, kad igra zvanično izađe za PC da bismo saznali kakva je situacija sa zahtevnošću i performansama.

Ono što je izvesno jeste da se i u najavi video igre, u kojoj se objašnjavaju nove tehnologije i modovi, koristi ista ova nVidia grafika, čije performanse nisu idealne, pa se vidi “štucanje“ i iseckana akcija na nekoliko mesta.

Lara će doskakutati i na PlayStation 4 i na Xbox One istog dana.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: Tomb Raider

Tagovi:
Sve vijesti