Bakić želi da oživi karijeru u Belgiji

Autor:

Nakon našeg Mogrena, italijanskog Torina, Fiorentine i Specije, portugalskog Belenenseša i Brage i španskog Alkokrona, došlo je vrijeme za Muskron

Bakić želi da oživi karijeru u Belgiji Foto: MONDO

Povremeni reprezentativac Crne Gore, Marko Bakić, će u aktuelnoj sezoni igrati za osmi klub, te u petoj zemlji od kada je kročio u prvoligaški fudbal.

Dvadesetčetvorogodišnji ofanzivni vezista je novi igrač Muskrona, a u Belgiju je stigao kao pozajmljen fudbaler Brage. Ukoliko Muskron bude zadovoljan igrama momka koji će u novembru napuniti 25 godina, moći će da otkupi njegov ugovor sljedećeg ljeta.

Muskron nakon četiri kola belgijskog prvenstva drži pretposljednje mjesto uz sva četiri poraza, jedan postignuti gol i šest primljenih, tako da je Bakić stigao da probudi ekipu iz letargije, kao i da oživi svoju fudbalsku karijeru.

Bakić je ponikao u Mogrenu (2010 - 2012), jednu sezonu je bio član Torina (2012 - 2013), a onda je bio na platnom spisku Fiorentine (2013 - 2016), koja ga je slala na pozajmice u Speciju i Belenenseš, da bi ljeta 2016. pojačao Bragu, koja ga je takođe slala na razigravanje u Alkokron, te prošle godine u Belenenseš.

Tako je nekada veliki talenat našeg fudbala prošle sezone odigrao 13 utakmica za Belenenseš, postigao je jedan gol i upisao jednu asistenciju za ukupno 894 minuta koliko je proveo na terenu.

Sve vijesti