Stižu li vama računi za utrošenu vodu?

Autor:

Podgoričko preduzeće Vodovod i kanalizacija i Pošta Crne Gore, prema tvrdnjama njihovih predstavnika, uredno distribuiraju račune za potrošnju vode na području Glavnog grada, iako su se pojedini građani žalili da im računi ne stižu.

Stižu li vama računi za utrošenu vodu? Foto: MONDO/Danilo Jauković

Nekoliko građana Podgorice obratilo se agenciji Mina-business jer im, kako tvrde, računi za vodu ne stižu na kućnu adresu, zbog čega se dešavalo i da im voda bude isključena.

Iz Službe za odnose s javnošću Pošte su kazali da ta kompanija dobija račune od Vodovoda i da ih dostavlja za potrošače na području Podgorice u skladu sa potpisanim ugovorom i u zakonom propisanim rokovima.

“Procedura dostave računa je dostavljanje istih u poštanske sandučiće na adresu korisnika dobijenu od Vodovoda”, kazali su iz Pošte agenciji Mina-business.

Iz Pošte su građane pozvali da se, ukoliko postoje sporadične primjedbe kada je u pitanju usluga uručenja računa, obrate kompaniji sa navođenjem precizne adrese primaoca, u cilju što bržeg otklanjanja eventualnog problema.

“Za sve primjedbe klijentima na raspolaganju stoji Služba za brigu o korisnicima koju mogu kontaktirati na broj 19895 ili putem mejla: info@postacg.me”, rekli su iz Pošte.

Iz Vodovoda su saopštili da ta kompanija, na osnovu očitanog stanja na vodomjerima, najkasnije do 4. u mjesecu dostavlja Pošti spisak potrošača sa visinom računa za utrošenu vodu za kategoriju domaćinstava.

“Shodno tim podacima Pošta štampa i distribuira račune građanima. Napominjemo da potrošači, putem našeg sajta www.vikpg.me, imaju mogućnost prijave za uslugu slanja računa mejlom”, zaključili su iz Vodovoda.

Sve vijesti