Predao se škaljarac!

Autor:

Državljanin Bosne i Hercegovine tridesetjednogodišnji A.D. koji je osumnjičen da je dio kriminalne organizacije koja stoji iza ubistva Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića, predao se podgoričkoj policiji.

Predao se škaljarac! Foto: MONDO

A.D. se policajcima prijavio u prisustvu branioca, advokata Srđana Lješkovića, piše Dan.

Nakon toga zadržan je u prostorijama specijalnog policijskog tima, a danas će biti priveden na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo.

Lješković je, kako piše Dan, naglasio da njegov branjenik nije bio u bjekstvu, već da je za vrijeme kada je obavljen pretres njegovog stana bio u inostranstvu. Čim ga je supruga obavijestila da ga policija traži, vratio se u Crnu Goru i javio nadležnim organima. A.D. je, kako naglašava advokat Lješković, izašao iz države i vratio se preko regularnih graničnih prelaza.

A.D. je osumnjičen za posjedovanje manje količine narkotika koja je pronađena kod njega, i zbog kriminalne organizacije. Na spisku osumnjičenih našao se u poslednjoj akciji u kojoj je uhapšeno devet osoba osumnjičenih da su članovi kriminalne organizacije koja je organizovala i izvršila ubistvo Miloša Šakovića, kada je kao slučajna žrtva stradao i Radivoje Jovanović.

Lisice na ruke stavljene su: L.R. (21), Đ.L. (23), A.M. (20), M.B. (21), Ž.Đ. (39), D.V. (30), B.T. (23), R.P. (29) i S.L. (34). Oni se sumnjiče za različita krivična djela, a prema sumnjama istražitelja, povezani su sa dvostrukom likvidacijom u Podgorici.

Nakon hapšenja osumnjičenih, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, u sadejstvu sa službenicima CB Podgorica, pretresali su stanove i druge prostorija koje koristi jedan od članova kriminalne organizacije. Tom prilikom, ispred ulaza u garažu, zakopano u zemlji, pronašli su i privremeno oduzeli automatsku pušku ruske proizvodnje, tzv. kalašnjikov, bez okvira i municije, automatsku pušku “tompson” s okvirom u kojem se nalazila municija i okvir bez municije za augomatsku pušku.

Dvostruko ubistvo u centru Podgorice! (FOTO)

Lista ubistava u Crnoj Gori

Sve vijesti