Restoran zabranio deci ulaz!

Autor:

Da li se slažete sa ovakvim postupkom vlasnika restorana u Nemačkoj? Recite nam u anketi!

Restoran zabranio deci ulaz! Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Vlasnik restorana "Bakina kuhinja" u nemačkom gradu Bincu zabranio je gostima dovođenje dece mlađe od 14 godina posle 17 časova, u pokušaju da svoj restoran učini "mirnom oazom".

"Svojim očima sam gledao kako deca uznemiravaju druge goste, nanose materijalnu štetu našem lokalu, i ponašaju se kao divljaci. Ne krivim decu, krivim roditelje koji samo povremeno podignu pogled, nasmeše se i nastave da jedu, kao da njihova deca nisu i njihova odgovornost," rekao je Rudolf Markl za agenciju "DPA".

"Stigli smo do tačke ključanja. Dugo sam o ovome razmišljao, ali zaista više ne mogu da trpim vrisku, pocepane stolnjake, prosuta pića i drugo," rekao je on.

Markl podvlači da su stalni gosti već pozdravili ovu odluku, jer nemaju mira tokom večere kada drugi gosti dovedu decu, a onda ne vode računa o njihovom ponašanju, prenosi "Indipendent".

Zabrana je u nemačkoj javnosti izazvala burne reakcije – dok jedni podržavaju odluku vlasnika restorana i pravo gostiju na mir, drugi misle da je ova odluka "bezdušna" prema roditeljima koji nemaju gde da ostave decu kada žele da izađu na večeru.


Sve vijesti