Pretnje novinaru zbog "Oluje" - dobićeš u potiljak

Autor:

Hrvatski novinar Domagoj Zovak, urednik satirične emisije Njuz Bar Prajm Tajm, dobio je pretnje smrću preko društvenih mreža nakon poslednje epizode emisije, koja se bavila obeležavanjem godišnjice Oluje u Hrvatskoj.

0
A- A A+
Hrvatska, zastava Hrvatske, hrvatska zastava, hrvatska, Hrvati Foto: MN Press


Nakon te epizode koja se emituje i na N1, Zovaku je putem Facebooka poručeno: "I ti ćeš dobiti u potiljak, kunem se".

Novinar je u emisiji ironično govorio o odlikovanju Mladena Markača i Ante Gotovine, kao i o Mirku Norcu kojeg su "napadali srpski potiljci, koje samo precizan metak smiruje."

Slavlje u Hrvatskoj: Aplauz za osuđenog zločinca

Zovak je s istog profila i pre dobijao poruke, ali se uglavnom radilo o uvredama. Ovog puta, međutim, reč je o pretnji smrću, a osim poruke da će "dobiti u potiljak", muškarac je Zovaku poslao i red vožnje autobuske linije kojom je Zovak putovao godinama u posetu porodici.

Novinar je ceo slučaj prijavio policiji.

"Sjajno je što smo toliko napredovali kao društvo da je normalno kad na televiziji vidiš nešto što ti se ne sviđa, da se jednostavno, umesto daljinskog upravljača, ljudi odluče za pretnju smrću autoru emisije.Trebalo je dogurati do ovoga. Ali, malo "branitelji" koji otkazuju koncerte nepodobnim pevačima, pa DORH koji ne goni one koji prete, "jer su bili pijani i jer su branitelji", pa predsednica koja kaže da su pretnje samo izraz nezadovoljstva i konačno dođemo do ovako olakog razbacivanja s pretnjama smrću. Ja sam to sad prijavio", rekao je Zovak.

Od "Oluje" do "Oluje": Stradanje nedužnog naroda

Sve vijesti