Dačić: Hajka na Beograđanku u CG medijima

Autor:

Beograđanki Sari Vidak (20) određen je pritvor i ona je prebačena u pritvorsku jedinicu zatvora u Spužu zbog navodnog napada na sudiju Prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić.

Dačić: Hajka na Beograđanku u CG medijima Foto: MONDO/Olivera Vidak

Stanišić tvrdi da je Vidak fizički napala nakon što je njenom dečku izrekla prekršajnu kaznu, dok druga strana tvrdi suprotno, odnosno da je sudija najprije verbalno i fizički nasrnula na Beograđanku, a onda optužila je djevojku da ju je napala dok je obavljala dužnost.

Beograđanki Sari Vidak juče je određen pritvor do 30 dana nakon incidenta koji se dogodio u kotorskom Sudu za prekršaje. Njena majka Olivera tvrdi da napada na sudiju tog suda nije bilo.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da je hitno naložio srpskom ambasadoru u Crnoj Gori Zoranu Bingulcu da od nadležnih organa u Crnoj Gori dobiju sve informacije u vezi hapšenja djevojke koja je srpski državljanin.

"Lično osuđujem hajku u crnogorskim medijima bez ikakvih dokaza. Očekujem da će Ambasada Srbije u Crnoj Gori utvrditi sve činjenice i u skladu s tim ćemo preduzimati dalje korake", rekao je Dačić.

Inače, Sara Vidak je privredena odmah posle incidenta koji se dogodio u kotorskom prekršajnom sudu.

Iz drugog ugla: Je li Beograđanka napala sutkinju?

Na teret joj je stavljeno krivično djelo napad na službeno lice, za šta je zaprećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Advokat okrivljene Srđan Lješković je ranije izjavio da je ponašanje tužilaštva u Kotoru nedopustivo, kako prema okrivljenoj, tako i prema advokatima odbrane.

Ambasada Srbije prati slučaj

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac je za “Kurir” izjavio da i Ambasada i konzularna odjeljenja u Podgorici i Herceg Novom s posebnom pažnjom prate slučaj srpske državljanke.


Sarin dečko je, kaže njena majka Olivera Vidak, imao saobraćajni incident na jednom kotorskom parkingu nakon čega je oštećeni zahtjevao da se o događaju obavijesti policija. Iako kaže da materijalne štete nije bilo, policija je sačinila zapisnik nakon čega su upućeni u kotorski Sud za prekršaje.

Kada su došli drugi put u sud, nakon što ih je sudja prvi put kada su stigli poslala u policiju "zato što su strani državljani", desio se incident.

Sara je nakon toga privedena. Tokom incidenta joj je pozlilo i ukazana joj je pomoć u prostorijama Suda u Kotoru.

Djevojka je saslušana u kotorskoj stanici policije, nakon čega je tužiteljka zahtjevala da bez prisustva advokata potpiše izjavu što Sara nije htjela da uradi.

Majka djevojke je rekla da je njena ćerka državljanin Srbije ali i Kanade, tako da narednih dana očekuje da će je predstavnici kanadske ambasade posjetiti u Spužu.

Olivera kaže da su Kanađani šokirani događajem.

Majka je zgranuta i načinom na koji je, kaže, slučaj predstavjen u medijima, gdje je, navodi, njena ćerka predstavljena kao nevaspitana, bahata i problematična, što, tvrdi, nije tačno.

"Ona je dobro dijete, nikada nije osuđivana, nikada nije imala problema s policijom. Student je dva fakulteta", kaže Olivera.

Napala sutkinju u Kotoru, odmah uhapšena

Sve vijesti