SAVIĆ(EVIĆ)!

Autor:

Štoper Atletiko Madrida postao drugi Crnogorac koji je osvojio Superkup Evrope nakon predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore, koji se radovao 1995. godine

0
A- A A+

  Šta veže Dejana Savićevića iz 1995. godine i Stefana Savića iz 2018. godine?

Odgovor je: trofej Superkupa Evrope!

Danas 51-godišnji predsjednik FSCG je prije 23 godine postao prvi Crnogorac koji je osvojio prestižni evropski pehar, a 27-godišnji “ministar odbrane” iz Mojkovca je tako postao drugi stanovnik Crne Gore koji se radovao značajnom uspjehu.

Genije je Superkup Evrope osvojio sa Milanom kao pobjednik Lige šampiona 1994. godine, u februaru 1995. protiv osvajača Kupa UEFA Arsenala. Tada su se igrale dvije utakmice, u Londonu je bilo 0:0, u gradu mode 2:0 za Savićevića i drugove, a naš majstor je oba puta zamijenjen u 89. minutu.

A Stefan Savić je u finalu Superkupa savladao Real Madrid (bio je to prvi okršaj gradskih rivala u Superkupu Evrope) sa 4:2 nakon produžetaka, a sjajni štoper je odigrao odlično svih 120 minuta u estonskom Talinu.

Tako su se “kolčonerosi” osvetili “kraljevskom klubu” za dva izgubljena finala Lige šampiona (2014, 2016), osvojili su treći Superkup Evrope (2010, 2012, 2018), a rođeni Mojkovčanin je prigrabio drugi trofej u dresu Atletika od ljeta 2015. kada je došao u Madrid - nakon Lige Evrope ove godine, osvojio je Superkup Evrope.

A odličnom partijom protiv gradskog rivala, Savić je vjerovatno kupio mjesto u startnih 11 kod Dijega Simeonea za narednu sezonu, uprkos tome što su mediji pisali da će rođeni Mojkovčanin napustiti prijestonicu Španije i vratiti se ili u Italiju ili u Englesku.

Dakle, Savić je ponovio uspjeh Savićevića, a na korak od Superkupa Evrope su ostali Predrag Mijatović (Čelsi bio bolji 1998. od Reala rezultatom 1:0), Duško Radinović, Dragoje Leković (Mančester junajted bio bolji od Zvezde 1991. rezultatom 1:0)…

Sve vijesti