Uhvatio strijelu u letu pri 215 km/h – rukom VIDEO

Glavni krivac – "škoda oktavia RS 245" koja pod haubom ima dvolitarski turbo benzinac koji razvija 245 konjskih snaga

0
A- A A+

Šta se desi kada se spoje olimpijska streličarka, trener borilačkih vještina i najsnažnija, ikad, napravljena "škoda"? Onda oni smisle zadatak: uhvati strijelu u letu – golim rukama.

Strelu je odapela Lorens Baldauf, učesnica Olimpijskih igara u Riju, brzinom od 193 kilometara na sat, što je 53 metara u sekundi.

Ona leti do mete udaljene 70 metara. Ali, s obzirom na njenu krivolinijsku putanju, može da se uhvati iz vozila u pokretu samo u dužini od oko 30 metara. Dakle, hvatač ima tek nešto više od pola sekunde za reakciju. Kako bi se riješio zadatak, uskače "škoda" pri brzini od 215 kilometara na sat.

Pogledajte kako je ovaj eksperiment izgledao:

Izvor: YouTube/ŠKODA Österreich

Bitnu ulogu u ovom eksperimentu imala je i "škoda oktavia RS 245 karavan", koja predstavlja, prema rečima proizvođača, "škodu" najboljih performansi ikad proizvedenu. Zahvaljujući poboljšanom 2.0 TSI motoru, koji razvija 245 konjskih snaga, do "stotke" stiže za 6,6 sekundi.

Opremljena je ekskluzivnim 19-inčnim Xtreme felnama, pojačinim kočnicama, a šasija je dodatno spuštena za 15 milimetara u odnosu na standardnu verziju. A tu su i crni elementi na šasiji koji daju "RS-u 245" posebnu sportsku notu.

Pogledajte galeriju slika ove fantanstične "škode" u sedan i karavanskoj verziji:

Inače, strijela s krilicima je veoma bitan element u Škodinom univerzumu, jer se baš taj predmet nalazi na znaku češke fabrike automobila.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, savjeta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Sve vijesti