“Kako sam pročitao i odradio Budućnost”

Autor:

Trener “romantičara”, harizmatični Igor Pamić, o pobjedi nad “plavima”, energičnoj igri svojih momaka, Petroviću i Kaleziću, te činjenici da je limitirao ekipu koja želi da osvoji titulu.

“Kako sam pročitao i odradio Budućnost” Foto: MONDO

Imam osjećaj da će moji momci odigrati dobru utakmicu. I da će pobijediti Budućnost!

To su bile riječi temperamentnog šefa stručnog štaba OFK Titograd, Igora Pamića, prije derbi utakmice protiv Budućnosti u 3. kolu Prve fudbalske lige Crne Gore. A osjećaj - po ko zna koji put - nije prevario popularnog Paminja!

“Romantičari” su prizemljili “plave” rezultatom 1:0, a nakon prvog izjednačenog poluvremena viđeno je drugo u kome je Titograd bio dominantan.

Visok presing i nevjerovatna energija su limitirali Budućnost, vodeći igrači najpopularnijeg tima u državi se bukvalno nisu vidjeli, dok su Zoran Petrović, Vasko Kalezić, Pjeter Ljuljđuraj i drugovi okretali ringišpil defanzivcima “plavih”.

Sve to što sam rekao prije utakmice, bazirao sam na psihološkoj i fizičkoj pripremljenosti moje ekipe. Jednostavno, ne želim da ispadnem budala”, rekao je 48-godišnji stručnjak iz Hrvatske, koji se nije uplašio činjenice da je Budućnost jedina ostvarila dva trijumfa u uvodna dva kola.

Gledao sam mečeve Budućnosti protiv Iskre i Mornara, ali to su ekipe koje nemaju kvalitet OFK Titograd. To je činjenica. Moja ekipa je igrala mnogo energičnije, uspio sam motivisati igrače i uvjeriti ih da oni mogu dobiti meč”, jasan je Pamić, koji se dotakao razočaravajućeg ispadanja romantičara od ekipe B36 u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ono što se desilo protiv ekipe sa Farskih Ostrva se desilo slučajno. To nije realnost. Ali ekipa je od tada bila u lošem momentu, trebalo ih je probuditi, a ja se odnosim prema njima kao da su mi sinovi. Probudili smo se i zasluženo smo slavili. Da smo se sreli prije 20 dana, Budućnost bi pobijedila 4:0, a sada sam znao da možemo protiv njih”.

Paminjo je u derbiju taktički odradio Zorana Govedaricu, Titograd je nadjačao, nadtrčao i nadvisio Budućnost. Draško Božović i Miloš Mijić kao kreatori nisu osmislili nijedu akciju, a napadački trio Igor Ivanović - Mihailo Perović - Miljan Vlaisavljević nisu ušli u ozbiljnu šansu, niti su imali jedan valjan dribling.

Evo i zbog čega…

Budućnost jeste slavila u prva dva kola, ali iskreno na mene nije ostavila neki poseban utisak. Dobro smo ih analizirali. Znali smo da im bekovi ne idu naprijed, te da im krilni igrači stoje široko i da čekaju situaciju jedan na jedan. Samo smo spriječili to što su radili do sada. Da skratim, za mene je ekipa OFK Titograda bila bolja, energičnija i smatram da smo zasluženo pobijedili”, jasan je Pamić.

Kapiten Zoran Petrović, a posebno strijelac jedinog gola Vasko Kalezić su odigrali odličnu utakmicu, a upravo je njih dvojicu Paminjo kritikovao nakon uvodna dva kola.

Kalezić i Petrović su momci koji imaju potencijal, na meni kao treneru je da ga probudim da ga konstantno pokazuju. Moje igrači su moji sinovi, pohvalim kada zasluže, kritikujem kada mislim da su za kritiku. Njih dvojica su pokazali dobre stvari, ali i greške. Mnogo pričam sa njima, nastaviću to da radim”, podvukao je Igor Pamić.

“Lako je biti general nakon bitke”

Sve vijesti