MOST SMRTI: Ovako je izgledao prije pada! (FOTO)

Autor:

Most na autoputu kroz Đenovu, koji je u smrt poveo 39 ljudi, bio je u vrlo, vrlo lošem stanju. Pogledajte fotografije mosta prije nego što se urušio i to samo nekoliko nedjelja pred tragediju.

0
A- A A+

Morandi most (nosi ime po inženjeru Rikardu Morandiju koji ga je projektovao), koji je dio autoputa A10 kroz Italiju, jedan je od novijih primjera javašluka, neodgovornosti, nestručnosti mnogih u lancu izrade projekta, dozvola i gradnje, koji je imao ragičan ishod.

U rušenju mosta prije dva dana kod Đenove poginulo je 39 ljudi, a scene užasa obišče su svijet. Vlasti su saopštile da će svi odgovorni za tragediju, odnosno izvođači radova odgovarati, a mnogi sutručnjaci su i ranije upozoravali da most nije dobro napravljen (1961. godine), predlagali su da bude srušen i da bude napravljen nov. Renoviran je prije dvije godine, ali očigledno je i to bilo jalovo.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije mosta neposredno prije rušenja, odnosno nekoliko dana ili nedjelja prije rušenja (glavna fotografija na ovoj vijesti). Oni koji su postavili fotografiju tvrde da je ovako izgledao.

Đenova: Sve manje nade da ima preživjelihNajblaže rečeno - jezivo! Zapravo bilo je pitanje dana kada će da se dogodi nešto ovakvo.

Most, odnosno vijadukt koji je dio autputa, napravljen je tako da je bukvalno "sjedio" na stambenim zgradama, a na fotografijama preko Goole Street view možete da pogledate i da je ulazio u sobe, maltene!

PALO 13 MOSTOVA!

U poslednjih 15-ak godina, tačnije od 2004. godine, u Italiji se srušilo 13 mostova (uključujući ovaj).

Ima i onih koji su čudesno preživjeli ovaj horor, poput nekadašnjeg fudbalskog golmana Davide Kapelija, koji je sada zaposlen kao vatrogasac u Savoni, i koji je bezbroj puta prolazio ovom saobraćajnicom. OVDJE pročitajte njegovu priču.

A ovaj kamiondžija treba taj dan da slavi kao svoj drugi rođendan. Kamion je stao bukvalno na ivicu ambisa koji je nastao rušenjem mosta. Vozač kamiona nije ni stigao da ugasi motor, jer je spašavao živu glavu.

POGLEDAJTE

Sve vijesti