Navijači iz Splita pod okom srpske policije

Autor:

Navijači splitskog Hajduka ponovo su krenuli na gostovanje preko Srbije. Ali, ovog puta imaju pratnju srpske policije duž celog puta ka rumunskoj granici. Pojedinima nije bio dozvoljen ulazak u Srbiju.

0
A- A A+
policija, stop, nesreća, saobraćaj, saobraćajna nesreća, zločin, ubistvo, milicija, saobraćajac, policajac, policajci, prekršaj, ulica, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Sedmorica "navijača" splitskog Hajduka i dalje "leži" u zatvoru u Srbiji zbog divljanja, krađe i ispisivanja ustaških parola na benzinskoj pumpi u predgrađu Beograda.

U međuvremenu, njihovi drugari iz navijačke grupe Torcida ponovo su krenuli organizovano na gostovanje, ovog puta ne u Bugarsku već u Rumuniju, na utakmicu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Steaue iz Bukurešta i ponovo su se zaputili preko Srbije.

Međutim, za razliku od prošlog puta kada je horda huligana prošla kroz Srbiju i divljala na pumpi bez policijske pratnje, što je sve iznenadilo (to što nisu imali policijsku pratnju), ovog puta ih je na ulazu u Srbiju sačekao veliki broj pripadnika srpske policije, saznaje MONDO.

Pojedinim "navijačima" Hajduka nije bio ni dozvoljen ulazak u Srbiju, pa su samo mahali onima koji su nastavili put ka Rumuniji.

Prošlog puta, kada su divljali na pumpi, huligani iz Splita nisu imali pratnju do granice sa Bugarskom. Kada su se vraćali sa utakmice u Sofiji, zaustavljeni su u Srbiji i potom je uhapšeno 28 njih, a na kraju je 14 završilo u zatvoru, drugi su proterani...

Ovo je ispisano na pumpi kod Vrčina Foto: MONDO/P. V. Ovo je bilo ispisano na pumpi kod VrčinaDa li je prethodnog puta izostala komunikacija dve policije ili je nešto drugo po sredi, nije objašnjeno. Ovog puta, međutim, srpska policija nije dozvolila bilo kakvo iznenađenje. 

Sve vijesti