Muškarci otkrili zašto su sami

Autor:

Evo zašto muškarci nemaju djevojke - po njihovom sopstvenom mišljenju.

Loš fizički izgled i manjak samopouzdanja su krivci za to što su muškarci sami, pokazala je nova studija.

Menelaos Apostolou, profesor na Univerzitetu u Nikoziji istraživao je zašto su muškarci koji koriste Reddit sami. Na njegovo pitanje "Momci, zašto ste sami?", profesor je primio više od 20.000 odgovora.

Nakon toga su istraživači analizirali 13.429 odgovorana, prije nego što su ih podijelili u 43 kategorije. Najčešći razlog zašto su sami, muškarci najčešće navode "loš fizički izgled" – niski su ili ćelavi, a zatim slede manjak samopouzdanja i nedovoljna zainteresovanost za ljubavnu vezu.

Među popularnim odgovorima našli su se i neumjeće flertovanja, ali i stidljivost muškarca. Zanimljivo, to što neki muškarci ne umiju da priđu ženama može da bude i prirodan. Menelaos kaže da se iza toga, moguće, kriju evolucijski razlozi.

Naime, vijekovima ranije, brakovi su bili ugovoreni i konkurencija među muškarcima je bila velika. Imali su malo izbora među ženama, ali činjenica je i da izgled nije bio važan i da nisu morali da "igraju igru" da privuku suprotan pol.

Neprivlačni i muškarci koji se nisu baš najbolje snalazili u društvu ipak su imali partnerke jer je sve bilo ugovoreno. Danas to više (srećom) nije slučaj u većini kultura.

"Singl modernim muškarcima često nedostaje malo veštine u flertovanju upravo zbog tog konteksta, a te vještine su danas itekako potrebne jer muškarcima devojke i žene nisu 'obezbjeđene' već moraju sami da ih nađu", smatra profesor.

Sve vijesti