Izabrani telefoni godine: Šta kažete?

Iznenađujuć izbor telefona godine za sezonu 2018/2019, u kojem su izostavljeni Samsung, Apple, HTC, LG i mnogi drugi. Da li se slažete sa pobjednicima?

Izabrani telefoni godine: Šta kažete? Foto: Promo/NOA/MONDO MobIT

Evropska asocijacija EISA proglasila je nagrade za najbolje proizvode u oblasti potrošačke elektronike za period 2018-2019. Ukupan broj nagrada ove godine je preko 60, a nagrade su podijeljene u šest ekspertskih grupa: HI-FI, kućni audio uređaji, mobilni uređaji, kućni video i displej aparati, fotoaparati i uređaji i mobilne tehnologije za automobile.

Ove nagrade su uvod u najveći Sajam potrošačke elektronike, koji se svake godine održava u Berlinu, IFA, koji kod nas možete pratiti pod IFA 2018 oznakom.

Da nas ne shvatite pogrešno - nemamo apsolutno ništa protiv pobjednika, ali je ovogodišnji izbor telefona godine prilično iznanađujuć u odnosu na dosadašnje izbore. Nema modjela kompanija LG, Sony, HTC, Samsung i još nekih, koji su trijumfovali u sličnim kategorijama ranijih godina. U redu je da nema nekog od njih, ali da nema nijednog od ranijih pobjednika - to nam je prilično iznenađenje.

Telefoni godine za 2018/2019. godinu su:

- Najbolji smartfon: Huawei P20 Pro


- Najbolji smartfon “za masu“: Nokia 7 Plus


- Najbolji smartfon po odnosu cijene-performanse: NOA Element N10 i
- Najbolji “Lifestyle“ smartfon: Honor 10.

Svi EISA članovi, kojih ima preko 50 iz više od 25 zemalja širom svijeta, testiraju uređaje, a zatim ih nominuju za nagrade. Nagrade se dodjeljuju izglasanom većinom. Na ovnovu toga dodjeljene su nagrade svim pomenutim uređajima.

Kako se vama čini ovogodišnji izbor EISA asocijacije?

Sve vijesti