Na našem tržištu nema sumnjivog mesa iz Brazila

Autor:

Iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fotosanitarne poslove saopšteno da je meso na našem tržištu bezbjedno za upotrebu i da nije bilo sumnjivih pošiljki iz Brazila.

0
A- A A+
ilustracija Foto: MONDO/Goran Sivački ilustracija

  Nakon informacje da je u Srbiju prokrijumčareno iz Brazila 23 tone mesa sa isteklim rokom trajanja i sumnjivim porijeklom iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove saopštili su da na tržištu Crne Gore nema ilegalno uvezenog mesa iz Brazila.

Iz ove ustanove Pobjedi je rečeno da pošiljke sirove piletine i govedine koje su uvezene iz te zemlje prije stavljanja na tržište provjerene su i njihova upotreba je sigurna.

 “Na našem tržištu nalazi se meso koje je porijeklom iz odobrenih domaćih klanica koje se nalaze u sistemu kontrole, kao i meso koje je uvezeno iz drugih zemalja i čija je zdravstvena ispravnost utvrđena prilikom inspekcijskih kontrola na granici”, saopštili su iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

Iz ove ustanove potvrdili su da se u Crnu Goru uvozi i meso iz Brazila (pileće i goveđe) po zakonom definisanim procedurama i isključivo iz objekata kojima je odobren uvoz u Evropsku uniju.

Svaka pošiljka mesa koja je uvezena u našu državu nije stavljena u promet bez prethodno izvršenog dokumentacijskog pregleda, identifikacionog pregleda, kontrole i provjere temperatura tokom transporta od utovara kontejnera do istovara u Luku Bar i laboratorijskih ispitivanja na sve propisane zahtjeve bezbjednosti (mikrobiologija, hemijski kontaminanti, dioksin, rezidue farmakoloških ostataka i drugih štetnih supstanci…)”, rečeno je iz Uprave, prenosi Pobjeda.

Sve vijesti