"Evo, sad i Tači likuje"

Autor:

Evo Hašim Tači pozdravlja izjavu Angela Merkel da nema promena granica na Zapadnom Balkanu, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.


"Kakav licemer. Prvo je oružjem, nasiljem i zločinima rušio granice Srbije, a sada je za nemenjanje granica. Kojih granica? Kada je to postojala granica između Srbije i Kosova?", rekao je Dačić za Tanjug.

Jednostrano je, kako dodaje, proglasio takozvanu državu, proterao više od 200 hiljada Srba i sada nikom ništa.

"I ja sam za nepromenjivost granica nasilnim putem, ali od kada počinjemo da računamo da važi taj princip? Prvo ste razrušili granice Srbije, a sada ste se setili da nema više promene granica".

Ističući da Kosovo nije međunarodno priznata država, Dačić dodaje da "ne vredi Tačiju ni što poziva Angelu Merkel da izvrši pritisak na pet zemalja EU koje ih nisu priznale".

Tači: Preševska dolina kao Republika Srpska

"Proces povlačenja priznanja će se nastaviti. Onaj ko je priznao Kosovo, nema pravo da priča o nepromenljivosti granica. Ne čudi me sto Tači ovo radi, čudi me samo što i Đilas, Jeremić,Obradović, Čeda Jovanović i ostali još ne poslaše znake zahvalnosti, jer zaključuju da je Merkelova protiv Vučićeve, a uz dužnu skromnost i moje, ideje. Pozivi na državni udar i mržnja prema Vučiću, ubrzano prelaze i na mržnju prema srpskim državnim interesima", zaključio je Dačić u izjavi za Tanjug.

Vučić: Nemačka nas je već razgraničila

Kosovski predsednik Hašim Tači pozdravio je danas izjavu nemačke kancelarke Angele Merkel o tome da nema promena granica na Zapadnom Balkanu.

"Sve što treba da se uradi jeste da većina ćlanica EU ubedi pet onih koje ne priznaju Kosovo, kao i Srbiju, da priznaju Kosovo u okviru ovih granica. Što pre se to desi, to će biti bolje za region", napisao je Tači na svom Twitter nalogu.

Merkel: NEMA promene granica na Balkanu

Vučić: Ja sam za razgraničenje sa Albancima

Tagovi:
Sve vijesti