Povratak u Evropu: Gudelja zovu "lavovi"

Autor:

Problem predstavlja visoka plata koju Srbin prima u Guangdžou.

Povratak u Evropu: Gudelja zovu "lavovi" Foto: MN Press

Brazilci su "proterali" Nemanju Gudelja iz Kine.

Dolasci Paulinja i Andersona Taliske za ogroman novac, uz već Rikarda Gulara u sastavu, značili su da je povremeni srpski reprezentativac postao višak u Guangdžou Evergrandeu, ali ne zbog loših igara nego zbog previše stranaca u sastavu...

Dozvoljena su tek tri, a Gudelj nijednom ove sezone nije bio u protokolu za mečeve Guangdžoua, pa je rešenje pozajmica u neki od evropskih timova.

Kako prenosi pouzdana portugalska "A Bola", interesovanje za Gudelja pokazao je Sporting iz Lisabona kome nedostaje baš pojačanje na poziciji centralnog veziste nakon odlaska Vilijama Karvalja u Real Betis.

Kineski klub, koji je Gudelju dao izdašnu platu po dolasku iz Tjanđina od 5,2 miliona evra godišnje, spreman je da ga pusti u Portugal - ukoliko Sporting preuzme deo plate na sebe.

Nije samo Gudelj postao prekobrojan u Guangdžou posle letnjeg prelaznog roka u Kini pošto šansu ne dobija ni brazilski napadač Alan, nekadašnji golgeter Salcburga, koji nijednom ove sezone nije bio u protokolu koji je sastavio trener Fabio Kanavaro.

Sve vijesti