Traže socijalni program i ostala prava

Autor:

Bivši radnici Građevinske radne organizacije (GRO) Radnik iz Bijelog Polja zahtijevaju realizaciju socijalnog programa i ostalih prava iz radnog odnosa.

Traže socijalni program i ostala prava Foto: MONDO

Riječ je o fabrici koja je 1992. godine odlukom Vlade otišla u stečaj, a više od hiljadu radnika ostalo bez posla i završilo na Birou rada.

Član inicijativnog odbora za zaštitu prava radnika, Osman Mustafić, rekao je da su odlučni u namjeri da dobiju ono što im pripada i da su među rijetkima u Crnoj Gori koji, nakon uvođenja stečaja, nijesu uspjeli da ostvare skoro nijedno svoje pravo, piše Dan.

”Godinama čekamo da dobijemo ono što smo teškim i mukotrpnim radom zaradili. Očekujemo da neko konačno preduzme neophodne mjere, jer je veliki broj kolega i umro, a nije ostvario prava”, rekao je Mustafić.

Prema njegovim riječima, bivši radnici više nemaju srpljenja i, nakon dugogodišnjih uzaludnih okupljanja, razmišljaju i o blokadi magistrale ili nekom drugom radikalnijem protestu.

”Spremni smo na proteste ukoliko nam niko ne pruži ruku pomoći i izostane podrška od resornih ministarstava u realizaciji naših zahtjeva koji se odnose na socijalni program i povećanje najminimalnijih penzija koje smo mogli da ostvarimo”, poručio je Mustafić.

Sve vijesti