Košarkaši Kosova i dalje bez viza za BiH

Autor:

Da li će reprezentacija samoproglašene republike nastupiti u Sarajevu?

0
A- A A+
košarka kosarka obruc obruč mrežica lopta ruke duel pokrivalica Foto: MN Press

Kadetska reprezentacija Kosova još nije dobila vizu za Bosnu i Hercegovinu, a iako je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) zapretila sankcijama Košarkaškom savezu BiH, iz Ministarstva inostranih poslova BiH ističu da "odluka još nije donesena, te da su okolnosti i dalje nepromenjene".

"Podsećamo da je iz dopisa Košarkaškog saveza BiH vidljivo da iza organizacije takmičenja, u kojem bi učestvovala selekcija Kosova*, ne stoje svi članovi Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, odnosno da ne postoji potpis podrške potpredsjednika Upravnog odbora iz Republike Srpske. Takođe, Kabinet ministra je u neposrednom telefonskom kontaktu obavešten da kod predstavnika Republike Srpske u rukovodstvu Košarkaškog saveza BiH i kod Košarkaškog saveza Republike Srpske postoji izričito protivljenje učešću selekcije Kosova* na ovom takmičenju", navodi se u saopštenju tog ministarstva.

Dodaje se da Ministarstvo inostranih poslova BiH ne želi da snosi odgovornost zbog činjenice da u rukovodstvu Košarkaškog saveza BiH ne postoji usaglašen stav u vezi sa pomenutim takmičenjem.

"Na kraju još jednom podsjećamo da je selekcija Kosova* učestvovala na Balkanskom odbojkaškom prvenstvu, održanom ove godine u Bijeljini, i tom prilikom je Ministarstvo inostranih poslova BiH u predviđenim rokovima izdalo vize svim učesnicima takmičenja, jer je o načinu učešća selekcije Kosova* postojala potpuna saglasnost u rukovodstvu Odbojkaškog saveza BiH", ističe se u saopštenju.

Evropsko prvenstvo B divizije za košarkaše do 16 godina počelo je u četvrtak, a košarkaši Kosova prvi meč trebalo bi da igraju u subotu od 21 čas protiv Češke.

Sve vijesti