Hrabri Dubijev oporavak! Tu je za reprezentaciju?

Autor:

Bojan Dubljević je tokom ljeta odmara, bio u programu terapija i na rehabilitaciji u Minhenu, tako da su dosadašnji rezultati pregleda povrede Ahilove tetive zadovoljavajući

0
A- A A+
Bojan Dubljević Valensija Foto: MN Press

  Košarkaška reprezentacija Crne Gore u septembru igra protiv Turske (14. septembar) i Ukrajine (17. septembar), a tako izabranici Zvezdana Mitrovića zvanično kreću u pohod na Svjetsko prvenstvo 2019. godine koje se održava u Kini.

Iz novoformiranje grupe I na Mundobasket će se plasirati prve tri selekcije, a svih šest timova vidi svoju šansu - i mi, i Španci, i Letonci, i Ukrajinci, i Turci, i aktuelni prvak Evrope Slovenci.

Međutim, naše ambicije će umnogome zavisiti od zdravlja kapitena Bojana Dubljevića, pošto Nikola Vučevića - iz samo njemu znanih razloga - neće igrati u septembru.

A popularni Dubi je, navodno, ostvario veliki napredak u oporavku od ozbiljne povrede Ahilove tetive! Upravo je to ona povreda koja je uništila karijeru Nikoli Pekoviću.

List iz Valensije, Superdeporte, piše da se legenda “slijepih miševa” - što Dubljević jeste - osjeća bolje i da su posljednji nalazi ohrabrujući. Navodno, 26-godišnji centar iz Nikšića je tokom ljeta odmara, bio je u programu terapija i na rehabilitaciji u Minhenu, pa nije isključeno da zaigra za Crnu Goru na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Dubljević je u posljednjim sedmicama dobio rezultate dva pregleda koji su izuzetno ohrabrujući. Napredak u oporavku od komplikovane povrede je odličan. Uoči priključenja pripremama Valensije treba da još jednom ode u Minhen za definitivnu procjenu oporavka. Postoji šansa da odradi veći dio treninga, ali da se u dogovoru sa timom priključi reprezentaciji Crne Gore”, objavio je novinar Superdeportea, Fran Eskudero.

A ako ne bude u mogućnosti da igra protiv Turske i Ukrajine, gorostas iz grada piva i čelika će nastupati za Crnu Goru u narednim utakmicama kvalifikacija, jer Valensija naredne sezone neće igrati Evroligu, nego Evrokup.

A Dubljević nikada nije odbio A reprezentaciju, kao pojedini…

RASPORED GRUPE I
7. kolo - 14. septembar

Turska - Crna Gora

8. kolo - 17. septembar

Crna Gora - Ukrajina

9. kolo - 29. novembar

Letonija - Crna Gora

10. kolo - 2. decembar

Turske i Ukrajine, gorostas iz grada piva i čelika će nastupati za Crnu Goru u narednim utakmicama kvalifikacija, jer Valensija naredne sezone neće igrati Evroligu, nego Evrokup.

A Dubljević nikada nije odbio A reprezentaciju, kao pojedini…

RASPORED GRUPE I
7. kolo - 14. septembar

Turska - Crna Gora

8. kolo - 17. septembar

Crna Gora - Ukrajina

9. kolo - 29. novembar

Letonija - Crna Gora

10. kolo - 2. decembar

Crna Gora - Turska

11. kolo - 22. februar

Ukrajina - Crna Gora

12. kolo - 25. februar

Crna Gora – Letonija

TABELA: Španija 12, Letonija 10, Turska 10, Crna Gora 9, Ukrajina 9, Slovenija 8.

*Iz grupe i na Svjetsko prvenstvo u Kinu 2019. godine će se plasirati tri prvoplasirane reprezentacije

Sve vijesti