Mirković: Strah? Ni kao igrač, ni kao trener!

Autor:

"Igrači su u grču. Kada vrate samopouzdanje bićemo još bolji", rekao je trener Partizana posle pobede na derbiju.

0
A- A A+

/Od izveštača MONDA iz Danske/

Partizan Zorana "Bate "Mirkovića počeo je pobedom!

Crno-beli su u Danskoj savladali Nordsjeland 2:1 i napravili dobru zalihu pred revanš u Beogradu, zakazan za sledeći četvrtak.

Posle meča Mirković je zadovoljan i optimističan izašao pred novinare.

"Moram da kažem da sam zadovoljan rezultatom i delimično igrom. U prvom poluvremenu to je dosta dobro funkcionisalo. Protivnik nam je pravio probleme po boku, ali smo to dobro neutralisali. Imali smo šanse".

"U drugom delu nismo uspeli da pariramo protivniku na sredini. I to kada smo poveli 2:0. Možda se u glavama igrača pojavilo da bi trebalo da čuvamo rezultat. Napunili smo sredinu, bili smo pod pritiskom i primili smo gol. U drugom delu nismo uspeli da uspostavimo igru i sve se zasnivalo na kontranapadima. Mogu da kažem da drugim delom nisam zadovoljan".

Na konstataciju da su se njegovi igrači borili više nego pre, Mirković je pohvalio svoj tim.

"Svi su se borili svojski. Mi smo Partizan i moramo da idemo na pobedu protiv svakog protivnika, ma kako se on zvao. Sve druge stvari su neprihvatljive".

Novajlija Goran Zakarić je bio veoma zapažen na debiju i postigao je i gol.

"Za nas je bilo interesantno da vidimo koliko je Zakarić spreman. Dobili smo procenu od kondicionog trenera da može da odigra 60 minuta. On je to čak i prebacio, i što se tiče minutaže i što se tiče utiska".

Marko Janković je sarađivao sa Mirkovićem i u crnogorskoj reprezentaciji, a dolazak novog trenera je učinio da ofanzivni vezista u Danskoj odigra najbolji meč ove sezone.

"Marko je igrač izuzetne klase. Danas je bio dosta dobar. Nije mogao da odgovori nekim defanzivnim zahtevima".

Upitan da li je bio zabrinut kada je Nordsjeland postigao gol, Mirković je odgovorio odrično,

"Nikada se ne osećate lagodno i prijatno kada je protivnik da gol. Ali, nisam bio uplašen i zabrinut".

Da li je posle 1:2 u Danskoj rešeno pitanje pobednika?

"Posao nije završen i ne bih se složio sa vama, u pitanju je izuzetna ekipa, mlada, koja zna da igra fudbal. Ima svoje principe i ne odstupa od njih. Očekuje nas težak revaš i zadatak".

Uz konstataciju da je Partizan izgledao kao melem za oči, Partizanov trener upitan je i koliko igra može da napreduje od večeras viđenog.

"Možemo sigurno bolje. Ako gledamo sitne detalje, onda sam sigurno ja u pravu. Znate da su igrači u grču i uz par dobrih utakmica, kada se igračima povrati samopouzdanje, biće još bolje".

Da li je osećao strah pred debi?

"Nisam, zaista nisam. Da se ne vraćamo na momenat mog preuzimanja, neko bi rekao da je potez hrabar, neko da je lud. Protumačite to kako hoćete. Nisam imao strah kao igrač, nemam ga ni kao trener".

Navijači su u jednom trenutku skandirali njegovo ime...

"Čuo sam, ako nastavimo s dobrim rezultatima možemo očekivati i veću posetu na utakmicama Parzizana, jer to ide jedno s drugim", dodao je Mirković na kraju razgovora u Danskoj.

Sve vijesti