Zbog ovoga obuća izgleda jeftino

Autor:

U pokušajima da prate modne trendove, mnoge žene zaboravljaju da skupa obuća ne mora da znači i prefinjen izgled. Evo na šta da obratite pažnju ako ne želite cipele koje će izgledati jeftino (bez obzira na cenu!).

Cipele definitivno mogu da utiču na to kakav utisak ostavljate na druge ljude, a evo kako da ne izgledaju jeftino.

Da biste izbegli da obuća izgleda jeftino, ne kupujte modele koji imaju previše svetlucavih detalja. Iako cipele ukrašene kamenčićima ili šljokicama mogu da izgledaju šik i moderno, ukoliko se u tome pretera, može da deluje veoma čudno, a može se desiti i da ti kamenčići brzo otpadnu. Ako baš volite šljašteću obuću, birajte cipele u metalik nijansama.

marina tadić, cipele Foto: Mondo/Stefan Stojanović

I cipele sa visokim platformama takođe izgledaju jeftino – uprkos možda visokoj ceni. Da biste izgledali elegantno i prefinjeno, birajte obuću sa malom platformom ili bez nje.

Ni previše šarena obuća neće pomoći da izgledate sofisticirano, naprotiv. Ne zaboravite da je preporuka da se ne kombinuju više od dve boje istovremeno.

Izbegnite ove česte greške pri kupovini obuće

Izbegavajte previše metalnih detalja. Kaiševi, bodlje, nitne, mogu da izgledaju dobro ako su umereno raspoređeni. Međutim, ako ih je previše, obuća izgleda jeftino.

Lakovana obuća može da izgleda prelepo, ali imajte na umu da se brzo ogrebe i onda više ne izgleda tako lepo. Mat cipele istog modela uvek će izgledati prefinjenije i skuplje. Ako baš volite da nosite lakovanu obuću, onda barem birajte u bež ili crnoj nijansi.

Kako da očistite cipele od brušene kože

Neudobna obuća - setite se samo čizama sa platformom od tridesetak centimetara kakve je jednom prilikom obula Lady Gaga – nikako ne može da izgleda prefinjeno. Čak i kada nađete cipele svojih snova, nemojte da ih kupujete ako su vam uske kada ih obujete ili ako vam je bolno i neudobno da hodate u njima jer će izgledati jeftino sa čim god da ih kombinujete.

štikle, stikle, cipele, ženske cipele, cipelice, platforma, cipele sa platformom, obuvanje, obuća, ženska obuća Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Mnogi brendovi proizvode obuću od eko kože i to je sjajno. Ali, sve više se prodaje obuća od različitih veštačkih materijala koja izgleda neukusno i jeftino. Modni stručnjaci savetuju da, ako kupujete čizme od veštačke kože, kupujete neke kraće, nikako one iznad kolena.

Da biste stalno ostavljali dobar utisak, vodite računa o svojim cipelama. Odnesite ih na popravku kada je potrebno, zamenite flekice na štiklama. Uvek proverite na deklaraciji kako se održava obuća koju ste kupili i time se vodite, da bi vam cipele duže izgledale kao nove.

Tagovi:
Sve vijesti