Počinje rekonstrukcija škole u Plavu

Autor:

Realizacijom ovog projekta učenici osnovne škole “Hajro Šahmanović” u Plavu dobiće dva sportska terena sa savremenim podlogama, prostor sa spravama za vježbanje na otvorenom, igralište i tribine za preko 200 mjesta.

0
A- A A+

  Ministar prosvjete dr Damir Šehović potpisao je sa predstavnikom Konzorcijuma “Adria International” i “Tehnogradnja” Pljevlja ugovor o izvođenju radova na uređenju školskog dvorišta i adaptaciji sportskih terena JU OŠ “Hajro Šahmanović” u Plavu, vrijednosti 232.000 eura, a radovi počinju narednih dana, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Izvor: PROMO/Ministarstvo prosvjete

Kroz projekat će se takođe urediti prilaz školi i riješiti problem parkinga, a rok za završetak radova je 110 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

“Ministarstvo prosvjete je u dijelu jačanja školske infrastrukture poseban akcenat stavilo na poboljšanje uslova za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja. Stvaranje uslova za razvijanje zdravih navika, sportskog duha i upoznavanje djece sa zdravim stilovima života, jedan su od naših prioriteta. Uređenje školskog dvorišta i adaptacija sportskih terena JU OŠ “Hajro Šahmanović” u Plavu samo je jedan u nizu ovakvih projekata”, poručio je ministar Šehović.

Prema njegovim riječima, nakon adaptacije, sportski tereni plavske škole postaće centar sportskih zbivanja i okupljanja lokalne zajednice, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi:
Sve vijesti