Ne zabranjuju Savjet, već antidržavno djelovanje

Autor:

Demokratska partija socijalista (DPS) ne traži izmjene Zakona o manjinskim pravima i slobodama kako bi ugasila Srpski nacionalni savjet, već spriječila njegovo antidržavno djelovanje, saopšteno je iz te stranke.

0
A- A A+
DPS Foto: MONDOPredsjednik Savjeta, Momčilo Vuksanović, kazao je, komentarišući najavljene izmjene Zakona u dijelu koji se odnosi na finansiranje rada nacionalnih savjeta, da DPS time želi da ukine tu organizaciju, kako bi ugasila srpske medije i lakše sprovela projekat asimilacije srpskog naroda u Crnoj Gori.

Vuksanović: DPS želi da ukine Srpski savjetIz DPS-a su rekli da se Vuksanović u svom reagovanju bavio isključlivo političkim pitanjima, a ne nikako identitetskim ili kulturološkim.

„Niko nije rekao da će DPS tražiti izmjene Zakona kako bi bio ugašen Srpski nacionalni savjet, već kako bi bilo spriječeno dalje nerezonsko izdvajanje novca iz državnog budžeta onim savjetima koji taj novac troše kako bi podrivali i rušili temelje države Crne Gore“, poručili su iz vladajuće partije.

Oni su naveli da je od osnivanja Savjeta do danas država toj organizaciji dodijelila oko pet miliona eura i da je taj novac uglavnom iskorišten za “perfidno negiranje, blaćenje i podrivanje Crne Gore, kroz različite forme“.

„Jedini cilj koji DPS želi da postigne izmjenama zakona je da takvo buduće djelovanje bilo koje organizacije bude spriječeno, a to je jedino što je u skladu sa Ustavom Crne Gore“, istakli su iz te partije.

Kako su kazali, podržaće Vladu i druge organe kako bi se ta materija normativno uredila po evropskim pravilima, u skladu sa demokratskom međunarodnom praksom, uz energičnu primjenu adekvatnih mjera prema svima koji ne poštuju državu Crnu Goru i njene zakone.

Tagovi:
Sve vijesti