DF: Fale tri potpisa za održavanje vanredne sjedni

Autor:

Za održavanje vanredna sjednica Skupštine povodom prisustva vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore na proslavi godišnjice operacije „Oluja“, nedostaju još tri potpisa, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

DF: Fale tri potpisa za održavanje vanredne sjedni Foto: MONDO/Gordana Bojanić

„Još tri potpisa opozicionih poslanika fale kako bi se 23. avgusta održala vanredna sjednica Skupštine povodom prisustva vojno-diplomatskog predstavnika na proslavi obilježavanja etničkog čišćenja Srba iz Hrvatske u zločinačkoj operaciji Oluja“, kaže se u saopštenju.

Iz DF-a su kazali da sjutra u 12 sati ističe rok za predaju inicijative, a potreban broj potpisa je 27.

Navodi se da poslanici DF ulažu velike napore da od kolega iz opozicije dobiju tri potpisa koji nedostaju, „kako bi pred ukupnom javnošću otvorili raspravu o jednoj od najvažnijih tema koja određuje budući put Crne Gore“.

„Da li ćemo da budemo okupirani protektorat i kolonija, ili ćemo biti zemlja koja drži do sebe i svog dostojanstva, poštujući i oslanjajući se na vlastitu tradiciju, na isti način kako je poštuju sve demokratske zemlje“, dodaje se u saopštenju.

Iz DF-a su kazali da vjeruju da će sjutra do podne uspjeti da prikupe dovoljan broj potpisa.

„Vjerujemo da ćemo sjutra do 12 sati obradovati sve one građana Crne Gore koji očekuju da se preko ovakvog skandala i poniženja ne može preći tek onako“, kaže se u saopštenju.

Sve vijesti