Još tri jeftina telefona, koja nude više od drugih

U Crnoj Gori volimo jeftine telefona, iz različitih razloga. Ali, volimo da budu što jači i da za svoj novac nude što više. Evo tri nova predstavnika u klasi jeftinih modela, koji su već dostupni kod nas!

Još tri jeftina telefona, koja nude više od drugih Foto: Promo / Honor

Honor je objavio da će najpovoljniji pametni telefoni dizajnirani za korisnike, koji vole dobru zabavu i koji cijene udobnost u svakodnevnoj upotrebi, a ne žele da troše previše novca na nov telefon - Honor 7S, Honor 7C i Honor 7A  - biti dostupni u Crnoj Gori kupcima od 1. avgusta, i to u direktnoj prodaji i kod operatora.

Novi pametni telefoni imaju Face Unlock funkciju, koja garantuje lakoću i brzinu otključavanja telefona (pogledom), kamere visoke definicije i velike Full View ekrane. Sve ove vodeće karakteristike neprimjetno su integrisane u tanko i metalno kućište, po izuzetno pristupačnoj cijeni, koja je posebno zanimljiva u našem regionu i u Crnoj Gori.

Honor 7S: Budžetski model s par kečeva u kućištu

U skladu sa trendom izduženih stranica ekrana kod modernih pametnih telefona, Honor 7S ima ekran od 5.45 inča (oko 14 centimetara) u tijelu uređaja, koji je i dalje lako držati u jednoj ruci zahvaljujući jedva primjetnim ivicama sa lijeve i desne strane. Rezolucija od 1.440 x 720 piksela je među najboljima u ovoj cjenovnoj kategoriji, a LCD ekran nudi mogućnost automatske regulacije osvjetljenja i čitljiv je i na direktnom suncu.

Kakva je korist od mobilnog telefona, ako vas osoba sa druge strane žice ne čuje? Moćan prijemnik sa funkcijom Loud Voice Call, koji ima Honor 7S garantuje vam razgovetne razgovore i u bučnom okruženju. Funkcija Loud Voice Call nova je karakteristika, koja demonstrira posvećenost Honor kompanije u namjeri da razumije potrebe korisnika pametnih telefona i unaprijedi njihove mogućnosti korišćenja telefona u stvarnom svijetu.

Sa LED svjetlom i na prednjoj i na zadnjoj kameri, Honor 7S bolji je od svih drugih pametnih telefona u svojoj klasi, što se osvjetljenja prilikom fotkanja tiče. Jedinstveno LED svjetlo za selfije nudi prirodno i ujednačeno osvjetljenje za selfije uveče ili pri slabijem svjetlu. Kvalitetne slike gotovo su zagarantovane uz zadnju kameru od 13 megapiksela i prednju od 5 megapiksela. Poleđinska, glavna kamera ima unaprijeđeno PDAF fokusiranje i nudi više režima snimanja i slikanja, dok je na raspolaganju i panoramski mod, kao i HDR.

Honor 7S je i vodeći telefon u svojoj grupi zahvaljujući snazi baterije od 3.020mAh, koju podržava Honor sistem pametnog upravljanja baterijom. Jednostavno govoreći, to znači da korisnici mogu da koriste svoje telefone cio dan, a da ne brinu o punjenju baterije. Takođe, može da se pohvali četvorojezgarnim procesorom, a ovog puta je, zarad držanja cijene što nižom, izbor pao na Mediatek MT6739 procesor (Quad-core, 1.5 GHz, Cortex-A53), uz 2 GB RAM i 16 GB interne memorije.

Ovaj model podržava simultanu upotrebu dvije SIM kartice za do 4G mreže i telefonske pozive, kao i microSD karticu za skladištenje podataka do 256 GB.

Izvor: Honor

Honor 7S specifikacije:

- Android 8.0 (Oreo), EMUI 8.0, stiže vjerovatno i Android Pie
- LCD, 16M boja, 5.45 inča, 18:9, 720 x 1.440 piksela, oko 300 ppi
- 2 GB RAM, 16 GB Interna memorija + microSD do 256 GB
- Mediatek MT6739, Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53, grafika PowerVR GE8100
- Li-Ion 3.020 mAh baterija, optimizacija potrošnje
- Glavna kamera 13 MPx, PDAF, blic, portret, panorama, HDR
- Selfi kamera 5 MPx, HD video, blic
- Aktivno potiskivanje buke u slušalici, metalno kućište, 4G/LTE, micro USB 2.0 ulaz, FM radio, Bluetooth, Wi-Fi (nema 5 GHz), otključavanje pogledom, GPS, Honor Play aplikacija i besplatne igre
- Cijena oko 140 eura.

Honor 7C: Ako želite moćniji telefon, za malo para

Od modela Honor 7C nešto veći i poboljšan model Honor 7C opremljen je kamerom sa dva sočiva - jednim rezolucije 13 MPx i drugim od 2 MPx. Uz takvu kameru, možete da uključite efekat zamagljene pozadine za portrete (bokeh uživo) i profesionalne fotografije su vam nadomak ruke. Honor 7C, takođe ima prednju kameru rezolucije 8 MPx sa ugrađenim toniranim LED svjetlom za selfije, kako bi vaši noćni selfiji bili bolji nego ranije.

Novi telefon integriše i Face Unlock karakteristiku, novu tehnologiju, koja više nije karakteristična samo za premijum pametne telefone. Jednostavno otključajte vaš telefon jednim pogledom na njega, dok su vam ruke slobodne za ono što želite da radite. Ako se odlučite za ovakav vid kontrole telefona sve obavještenja i poruke ostaće izvan pogleda svih drugih - dobićete informaciju da su stigli, ali će moći da se pročitaju tek kad vi pogledate u telefon. Honor 7C, takođe ima Honor FullView Display ekran od 5.99 inča, unaprijeđene HD rezolucije od 720 x 1.440 piksela. Ekran sa odnosom stranica 18:9 nudi korisnicima više sadržaja u manjem kućištu, a na raspolaganju su i automatsko osvjetljenje i noćno svjetlo, za odmaranje očiju tokom čitanja.

Honor 7C opremljen je Qualcomm Snapdragon 450 procesorom sa osam jezgara brzine do 1.8 GHz. Takođe, koristi najnoviji Android 8.0 sistem i EMUI 8.0 korisnički interfejs, koji nudi nov nivo rada i učinka u sve više potrebnom multitasking okruženju. Ovome će doprinijeti i 3 GB RAM i 32 GB memorije sa microSD podrškom i uz Dual SIM 4G podršku.

Ovaj pametni telefon ima skener otiska prsta na poleđini, koji može da se programira za upravljanje telefonom, ali i jednaku zaobljenost sa svih strana i na svim ivicama. Takođe, posjeduje kompaktno tijelo debljine samo 7.88 mm što ga čini lakim za nošenje, ali i upravljanje. Honor 7C biće dostupan u crnoj, plavoj i boji zlata.

Izvor: Honor

Honor 7C specifikacije:

- Android 8.0 (Oreo), EMUI 8.0, stiže vjerovatno i Android P
- IPS LCD, 16M boja, 5.99 inča, 18:9, HD+ rezolucija, 720 x 1.440 piksela, 270 ppi
- 3 GB RAM, 32 GB Interna memorija + microSD
- Snapdragon 450 (8 x 1.8 GHz Cortex-A53), grafika Adreno 506
- Li-Ion 3.000 mAh baterija, Honor optimizovana potrošnja
- Dvostruka kamera pozadi 13 MPx + 2 MPx, f/2.2, PDAF AF, blic, bokeh uživo, portret
- Selfi kamera 8 MPx, Full HD
- Aktivno potiskivanje buke u slušalici, skener otiska prsta, metalno kućište, 4G/LTE, micro USB 2.0 ulaz, FM radio, Bluetooth, Wi-Fi (nema 5 GHz), otključavanje pogledom, AR sočiva kamere, GPS…
- Cijena oko 215 eura.

Honor 7A: Zlatna sredina povoljnog segmenta

Honor 7A ima FullView Display ekran od 5.7 inča. Ekran prečnika 18:9 nudi gledaocu fascinantno iskustvo koje podsjeća na pozorišni doživljaj. Ovaj uređaj ima zadnju kameru od 13 MPx visoke definicije i prednju kameru od 8 MPx. Honor 7A opremljen je procesorom sa osam jezgara, koristi najnoviji Android 8.0 sistem i EMUI 8.0 korisnički interfejs, kao i prethodnici.

I ovaj model biće dostupan u metalnom, tankom kućištu plave, crne ili zlatne boje, a sve specifikacije dali smo u tabeli, gdje je i cijena.

Honor 7A specifikacije:

- Android 8.0 (Oreo), EMUI 8.0, stiže vjerovatno i Android Pie
- LCD, 16M boja, 5.7 inča, 18:9, 720 x 1.440 piksela, oko 285 ppi
- 3 GB RAM, 32 GB Interna memorija + microSD do 256 GB
- Snapdragon 430, 4 x 1.4 GHz Cortex-A53 i 4 x 1.1 GHz Cortex-A53, grafika Adreno 505
- Li-Ion 3.000 mAh baterija, optimizacija potrošnje
- Glavna kamera 13 MPx, PDAF, blic, portret, panorama, HDR
- Selfi kamera 8 MPx, f/2.2, HD video, blic
- Aktivno potiskivanje buke u slušalici, metalno kućište, 4G/LTE, micro USB 2.0 ulaz, FM radio, Bluetooth, Wi-Fi (nema 5 GHz), otključavanje pogledom, GPS, Honor Play aplikacija i besplatne igre
- Cijena oko 170 eura.

Izvor: Honor

Sve vijesti