BEDEM FEST: Dva bisa i bakljada za Kaliopi!

Autor:

Izgleda da je početak trećeg festivalskog dana Bedem festa bio u znaku Makedonije.

0
A- A A+
Bedem fest, Kaliopi Foto: MONDO/Ana Božović

  Veče je otvorio makedonski sastav iz Kumanova KI nakon čega je na binu izašla makedonska diva sa nestvarnim vokalnom i emocijom – KALIOPI. 

FOTOGALERIJA:

Svoj nastup počela je pjevajući „Zajdi, zajdi“  što je publika pozdravila ovacijama i nastavila da pjeva u glas sa njom. „Crno i belo“ pjevala je kada je publika prvi put vratila na bis. Izgleda da dva sata pjevanja nije bilo dovoljno pa je publika i drugi put vratila na bis. Za kraj njenog nastupa izvela je pjesmu „Bato“ uz koju su se sa zidina Bedema žarile baklje.

Pogledajte djelić atmosfere

Izvor: MONDO/Ana Božović

 Video

Izvor: MONDO/Ana Božović

O svom večerašnjem nastupu Kaliopi kaže: „Ovo što se desilo večeras na Bedemu  je toliki naboj energije da ću morati da nađem način da sve to iskanališem i da izađe iz mene.“

Izvor: MONDO/Ana Božović

  Video

Izvor: MONDO/Ana Božović

Kultni jugoslovenski bend i pokretač novog talasa, Obojeni program prvi put je nastupio u Nikšiću. Veliki broj mladih ispratio je nastup pjevajući u glas dokazujući da prava muzika živi kroz vrijeme i generacije.

Deveti put za radom na tvrđavi je spojeno nespojivo ispisujući, kako kaže Petar Šundić direktor festivala, ljubav i pozitivnu energiju. Više od šest hiljada ljudi prodefilovalo je tvrđavom tokom tri festivalska dana i jasno je da je koncept „Tvoj grad“ zaista pokrenuo ovaj grad i ukazao na to da je vrijeme da se ozbiljnije krene poštovati i valorizovati ova tvrđava i stari gradi Bedem.

Nakon njih na binu je izašao Repetitor. Ovaj bend je na maloj sceni BEDEM-a trebalo da nastupi 2008. godine ali se isto nije desilo zbog nepredviđenih okolnosti. Deset godina kasnije, uživali smo uz njihov nastup na velikoj sceni koji je pokazao da je vrijedilo da ih BEDEM čeka deset godina.

Vrata ka desetom BEDEM festu otvorio je mladi DJ IRON koji je publiku držao na nogama do ranih jutarnjih sati.

BEOGRADSKI SINDIKAT „zapalio“ tvrđavu! FOTO, VIDEO

Cilj Bedem festa je od njegovog postojanja bio afirmacija demo bendova, kako iz Nikšića tako i iz regiona. Po prvi put u istoriji BEDEM festa, a slobodno možemo reći i većih festivala, demo bendovi su nastupali pred brojnom publikom.

„Živim i umirem za BEDEM fest, za omladinu i moj tim koji je pokazao da je sjajan i fantastičan. Pobijedila je mladost, pobijedili su mladi ljudi. Ponosan sam na svoj tim koji je radeći neumorno postavio kvalitetne temelje. Ove godine smo pokazali svima da ovaj festival treba da živi u ime muzike. Živjeti ideju, za ideal, za ovaj stari grad Bedem za muziku, živjeti za neke dobre stvari. Ja sam ponosan! Na zidinama Bedema pisana je istorija a mi pišemo ono što je ljubav, pozitivna energija i najljepše u čovjeku. Nemojmo biti prevaranti, budimo ljudi", poručuje Petar Šundić.

Ovacije za Masima, Električni orgazam i Anicu!

Sve vijesti