Bar vježbao sa Tamarom! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Šetalište Kralja Nikole u Baru bilo je u petak veče poprište prvog primorskog fitnes festivala nazvanog ne slučajno, makar i samo zbog više od hiljadu posmatrača i stotina učesnika - “Bar može sve”.

Bar vježbao sa Tamarom! (FOTO, VIDEO) Foto: MONDO

Pod budnim okom fitnes instruktorke Tamare Vojvodić, pokretača festivala i nekadašnje atletske reprezentativke i državne šampionke, vježbali su mališani školice sporta Rastimo zdravo, članovi KK Bar i džiu džicu i džudo kluba Mornar, Dejane Mrvoš iz Beograda, plesnog ansambla Habanera, kros-fit kluba Station i, u ulozi glavnih gostiju, asova iz jednog od vodećih fitnes klubova u regionu City fitnes-a iz Nikšića.

Naravno,u centru pažnje poštovalaca zdravih stilova života koji su ispratili festival, bila je Tamara sa svojim fitnes programom, koja je kao domaćin manifestacije vježbala zajedno sa kolegama iz nikšićkog City fitnes-a koje su čitaoci Monda imali priliku da dobro upoznaju u našoj rubrici MONDO fitness izazov.

Ovo je premijerno izdanje festivala koji će, nadamo se, postati tradicionalan i već odsledećeg ljeta donijeti novi kvalitet. Festival je zamišljen kao sportski dan u kojem učestvuje više sportsko rekreativnih programa za sve uzraste pa i one najmlađe. Primarni cilj je naravno u motivaciji građana da se bave fizičkom aktivnošću, treniraju i priklone se zdravim stilovima života u njihovom ali i opštem interesu“, kaže za MONDO Tamara koja sinoć nije propustila priliku da vježba ni sa većinom drugih učesnika festivala.

FOTOGALERIJA:


Ona je naglasila da je želja da ovaj festival bude inicijalni za niz sličnih manifestacija na primorju.

"Festival smo osmilsili tako da nema onih koji su željeli dauzmu učešće a nisu mogli da se uključe zbog prejakog tempa ili težnie vježbi. U kratkim intervalima smjenjivali su se insruktori I svako je mogao da nam se pridruži, i to u onom programu koji mu najviše odgovara. Za naše sugrađane i goste koji su se odvažili za javni trening imali smo pripremljene majice sa logom festivala tako da smo uglavnom trenirali uniformisani", kaže kroz osmjeh Tamara koja ističe da posebnu podršku dobila od kolega iz City fitnes-a koji će i narednih godina biti sudionici barskog fitnes praznika.

Podršku sam dobila i od TO Bar i direktora Emila Kukalja ali naročito od mog i prijatelja ovog grada bez čijeg vjetra u leđima  sve ovo ne bi bilo izvodljivo. Mislim na Radomira Novakovića Cakana”, poručuje Vojvodić.

Izvor: MONDO/Mladen StojovićOna zaključuje da nema bolje prevencije globalnoj pandemiji gojaznosti i zdrastvenih problema koje ona donosi od fizičke aktivnosti.

Izvor: YouTube/Mladen StojovićBaš zato su važne ovakve manifestacije i zato nećemo odustajati u njihovoj organizaciji”, zaključila je Vojvodić.

Izvor: MONDO/YouTube

Sve vijesti