Marić, Džavai, sada i Lendejl!

Autor:

Član druge idealne petorke NCAA lige za prošlu sezonu potpisao je dvogodišnji ugovor sa Partizanom. Želi da mu Evropa bude odskočna daska za NBA ugovor.

Džok Lendejl (22 godine, 211 cm) od utorka ujutru je i zvanično košarkaš Partizana!

On je četvrto pojačanje za predstojeću sezonu, nakon što su crno-belima pristupili Rade Zagorac (rođen 1995), Markus Pejdž (1993) i Aleksej Nikolić (1995).

Lendejl je diplomirao na univerzitetu Sent Meris, sa kojim je 2017. došao do druge runde "Martovskog ludila", odnosno među najbolja 32 koledža u SAD.

Prošle sezone ekipa nije bila tako uspešna, ali je Australijanac pružao impresivne partije i sa prosecima od 21,5 poena, 10,2 skokova i 1,1 blokada po utakmici zaslužio mesto u drugoj idealnoj petorci NCAA.

Nakon što nije izabran na draftu, u Letnjoj ligi je nastupao za Atlanta Hokse, a NBA mu je i dalje san, ali veruje da do nje može da dođe i zaobilaznim putem, kao Džo Ingls, Eron Bejns i Rajan Brokhof.

"Pogledajte puteve drugih momaka iz Australije koji su sada u NBA. Proveli su tri ili četiri godine u Evropi, izgradili samopouzdanje, pripremili tela, naučili da igraju protiv seniora. Svake godine pet-šest momaka iz Evrope odlazi u NBA, verujem da ću u budućnosti i ja biti među njima", izjavio je Lendejl za list "Herald San".

Let’s do it @partizanbc

A post shared by Jock Landale (@jock_landale1) onPartizan je sa centrima iz Australije za sada imao dobra iskustva.

Aleks Marić je u sezoni 2009/10 bio jedan od nosilaca igre u osvajaču "triple krune" i učesniku Fajnal fora Evrolige (uz to je izabran u idealnu petorku takmičenja), a i Nejtan Džavai je godinu dana kasnije doprineo odbrani trofeja u ABA ligi, domaćem prvenstvu i Kupu Koraća.

Od "kengura" je među crno-belima bio i bek Tom Vilson, koji prošlog leta nije uspeo da se nametne treneru Miroslavu Nikoliću, pa je sa njim posle nekoliko meseci raskinut ugovor, pre nego što je odigrao ijednu zvaničnu utakmicu.

Sve vijesti