U Budvi oko 60 hiljada gostiju

Autor:

U Budvi trenutno boravi oko 60 hiljada turista, što je dva odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz budvanske Turističke organizacije (TOB).

U Budvi oko 60 hiljada gostiju Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Predstavnici TOB su agenciji Mina-business kazali da su od početka godine najbrojniji gosti u Budvi bili iz Rusije i Srbije, a zatim iz Albanije, Bosne i Hercegovine (BIH), Njemačke, Ukrajine i Francuske.

Moramo se pohvaliti činjenicom da nam sve veći broj gostiju dolazi iz skandinavskih zemalja, a interesantan je i rast broja gostiju iz Turske i Hrvatske”, naveli su iz TOB-a.

Oni su dodali da se otvaraju i nova tržišta poput Izraela i Kine, koja će im ubuduće biti veoma zanimljiva i važna.

Iz TOB su, na pitanje koliko je u Opštini Budva do sada naplaćeno na ime boravišne takse, odgovorili da je od početka godine naplaćeno 1,4 miliona EUR.

Svake godine sve više radimo na tome da što bolje informišemo izdavaoce privatnih smještajnih kapaciteta o potrebnoj legalizaciji svojih objekata i prijavi turista kako putem lokalnih medija, tako i putem štampanog materijala”, precizirali su iz TOB.

S obzirom na to da je ove godine evidentiran pomak u tom smislu to, kako su ocijenili, utiče i na bolju naplatu boravišne takse.

Iz TOB su, odgovarajući na pitanje koji su ključni problemi koji su se pojavili i ove godine, kazali da se, kao i svake godine, suočavaju sa velikim prilivom gostiju u julu i avgustu.

Nadležne službe u gradu rade 24 sata i trude se da zadovolje potrebe velikog broja turista i mještana. Svjesni smo činjenice da može biti bolje, te ćemo nastaviti da se angažujemo u što većoj mjeri kako bi bilo što manje primjedbi”, rekli su iz TOB.

U odnosu na period od prije par godina primjetan je rast stepena zadovoljstva u svim segmentima turističke ponude.

Naš zadatak, kao Turističke organizacije Opštine Budva, koja za cilj ima promociju i unaprijeđenje turističkog ambijenta, jeste da, zajedno sa turističkom privredom grada, pažljivo osmislimo periode prije i nakon glavne turističke sezone i da osmislimo strategiju koja bi u tim mjesecima privukla što veći broj gostiju”, objasnili su iz TOB.

Tu, kako su zaljučili, ne govore samo o manifestacijama, već i o mudroj politici cijena, izgradnji infrastrukturnih objekata koji bi nadoknadili nedostatak sunca i mora, ali i pružili neke nove sadržaje i aktivnosti.