Vratio se Commodore 64: Moderan, brz, cena odlična

Računar, uz koji su mnogi napravili svoje prve korake u IT i gejmingu, ponovo je došao među nas - sređen, unapređen i po vrlo povoljnoj ceni!

0
A- A A+

Mini Commodore 64, koji se zove i TheC64 Mini, dolazi sa 64 preinstalirane legendarne igre, a košta svega 64 evra. Po trenutnom kursu to je oko 7.500 dinara i nemamo gotovo nijedan razlog da se ne podsetimo kako je to nekad izgledalo igrati se u 8-bitnom svetu gejminga.

Pročitajte i ovo: Uređaji koji su promenili igre zauvek!

Nova verzija najavljena je u septembru 2017. godine, veličinom je tek polovina originalne konzole, ali je i daleko jeftiniji, nego što je to original iz 1972. godine bio. Među igrama spakovanim u konzolu su Impossible Mission II, Boulder Dash, Jumpman, Pitstop II i Speedball II: Brutal Deluxe. Za razliku od konkurentske konzole NES Classic ili SNES Classic, konzola TheC64 Mini biće proizvođena u adekvatnom broju, neće biti limitirana na određena tržišta i moći će uvek da se kupi, pa neće izazivati “paniku“ među igračima, kako je to bio slučaj sa druge dve pomenute konzole.

Konzolu možete da kupite preko linka.

Izvor: THE C64

Mini Commodore 64 specifikacije:

- Igre: California Games, Winter Games, Impossible Mission II, Boulder Dash, Jumpman, Pitstop II, Speedball II: Brutal Deluxe, Street Sports Baseball, Summer Games II, Temple of Apshai Trilogy, Uridium i još preko 50 originalnih igara
- Priključci: USB x 2 za povezivanje na druge uređaje i priključivanje džojstika
- Grafika: 720p sa 60Hz putem HDMI porta, 4:3 odnos strana, US/Europe opcija prikaza i poseban CRT filter za retro osećaj prilikom igranja
- Tastatura: Opciona, C64 BASIC
- Snimanje pozicije: Omogućeno, za razliku od originala
- Ažuriranje: Podržano preko OTA opcije i putem USB priključka
- Cena: 64 evra.


Izvor: Laird's Lair

Sve vijesti