Ko lakše prašta prevaru? (ANKETA)

Autor:

Ko će pre oprostiti prevaru, muškarac ili žena? Pogledajte šta kaže istraživanje, a onda nam recite i šta vi mislite.

Nedavno sprovedena anketa pokazala je da ima ljudi koji su spremni da oproste partneru prevaru, naročito ako su tu i deca… Ali, ono što je pomalo iznenađujuće je što se ispostavilo da je veća verovatnoća da muškarac oprosti ženi, nego obratno.

Razlozi su različiti, od osećaja odgovornosti prema deci, ako ih imaju, preko finansija do verovatno jedinog ispravnog - ljubavi koju još osećaju, uprkos svemu.

U anketi jednog sajta za upoznavanje učestvovalo je 3.000 osoba, i ispostavilo se da bi više od polovine ispitanika oprostilo prevaru osobi sa kojom su u braku. Muškarci prednjače, pa bi partnerki oprostilo 59 odsto njih, dok su žene malo strože, i suprugu bi vanbračnu aferu oprostilo 51 odsto njih.

Osnovni razlozi da i dalje ostanu u braku sa ženom koja ih je prevarila za muškarce su to što ne žele da deca pate zbog razvoda (26 odsto), sledi ljubav koju osećaju prema supruzi (25 odsto), finansijski razlozi (20 odsto), zato što mogu da joj oproste (18 odsto).

Za žene, najsnažniji motiv da ostanu u braku sa muškarcem koji ih je prevario su finansije (30 odsto), sledi to što ne žele da deca pate zbog razvoda (25 odsto), ljubav koju još osećaju prema suprugu (24 odsto), zato što mogu da oproste (15 odsto).

Šta vi kažete…


JEDINO što može da pomogne ako vas vara

Da li biste oprostili prevaru (ANKETA)

Prevarili ste partnera? Ne ukopavajte se dalje

Šta je za vas prevara? (ANKETA)

Sve vijesti