"Preduzeća i građani Deponiji dužni pet miliona"

Autor:

Po osnovu izvršenih usluga deponovanja komunalnog otpada na deponiji Livade na dan 31. maj 2018. godine potraživanja preduzeća Deponija, od pravnih lica iznose 2.591,029 eura, a od fizičkih lica 2.147,443 eura.

0
A- A A+
Arsenije Boljević Foto: MONDO

Kako ja saopštio Arsenije Boljević, izvršni direktor Deponije, na sanitarnoj deponiji Livade u Podgorici deponuje se komunalni otpad iz Podgorice, Danilovgrada, Plužina i Cetinja, piše Dan.

On je napomenuo i da shodno ugovoru o poslovnoj saradnji, preduzeće Čistoća vrši naplatu potraživanja od fizičkih lica u ime i za račun Deponije.

"Naplata potraživanja po osnovu deponovanja komunalnog otpada od pravnih lica je na planiranom nivou i u potpunosti zadovoljava očekivani nivo. Prema pravnim licima koja imaju tri neizmirena računa Deponija preduzme preventivne mjere tj. opomene i po tom osnovu je od pravnih lica naplaćeno 115.867,93 euraduga. U zavisnosti od visine duga sprovodi se postupak naplate potraživanja podnošenjem preddoga za izvršenje. U periodu od 1. do 31. maja pokrenut je veći broj predloga za izvršenje”, kazao je Boljević.

Kako je pojasnio, svim pravnim licima je data mogućnost da, usled nemogućnosti izmirenja duga u cjelosti zbog problema u poslovanju, dug mogu otplatiti na više mjesečnih rata uz obavezu plaćanja tekućih mjesečnih računa.

"Broj rata i njihov iznos zavisi od ukupnog duga i visine mjesečnog računa za deponovanje komunalnog otpada", kazao je Boljević, piše Dan.

Sve vijesti