Bajern "poludeo" za Kanađaninom

Autor:

Ne tako fudbalska zemlja sada ima reprezentativca za koga se otimaju najveći klubovi sveta... Najbliži je Bajern Minhen.

0
A- A A+

Bajern je "bacio oko" na dvojicu fudbalera koji su zablistali na ovogodišnjem Mundijalu, a u fokusu tokom ovog prelaznog roka im je i reprezentativac zemlje koja je samo jednom bila učesnik Svetskog prvenstva...

Kanađanin Alfonso Dejvis, koji će u novembru proslaviti tek 18. rođendan, već dve godine svojim partijama u MLS ligi impresionira - i izgleda da je vreme za Evropu!

Kako prenosi "Bild", najupućeniji u novosti u Bajernu, klub iz Minhena je blizu dogovora sa Vankuverom oko transfera ovog fudbalera. Klub iz Kanade traži 12 miliona dolara i još šest u bonusima, što ne bi trebalo da bude mnogo za Bajern.

Nije Kanada imala u svojoj prošlosti mnogo sjajnih fudbalera tako da u Alfonsa Dejvisa polažu mnogo očekivanja, a zanimljivo je i da je on rođen u Gani, da bi se njegova porodica preselila u Vindsdor kada je imao pet godina. Ponikao je u mlađim kategorijama Vankuver Vajtkepsa i za 68 mečeva u ovom klubu postigao je sedam golova...

Dejvis je odličan dribler i podjednako dobro igra po levom i desnom krilu, a već sa 16 godina debitovao je za Kanadu i postigao tri gola u šest nastupa.

Za sada nema informacija da li će Bajern odmah računati na njega ili će ga negde proslediti na pozajmicu, pošto je trenutno popunjen na krilnim pozicijama gde su Frank Riberi, Arjen Roben, Kingsli Koman, Tomas Miler, kao i povratnik Serž Gnabri.

Izvor: YouTube/MiroP10

Sve vijesti