Prvi šampion Crne Gore na izdisaju!?

Autor:

Dušan Vlaisavljević podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Zete nezadovoljan finansijskom situacijom, pojačanjima i odlivom igrača, naslijedio ga je "vatrogasac" Dragoljub Đuretić

0
A- A A+
... Foto: Samir Cacan/MONDO ...

  Bivši selektor mlade reprezentacije Crne Gore Dušan Vlaisavljević je prije mjesec dana ponovo preuzeo Zetu. Činilo se da će “vukovi” sa novim - starim trenerom koji je u sezoni 2016/2017. osvojio titulu na terenu krenuti putevima stare slave.

Ali…

Duško je prije samo pet dana otvorio dušu priznavši da je situacija u prvom šampionu nezavisne Crne Gore očajna!

Finansijski situacija je nikad lošija, kvalitetna pojačanja do sada nisu stigla i realnost je da se “vukovi” bore za opstanak, Zeta nije otputovala nigdje na pripreme, već se sprema na podgoričkom žaropeku, a vodeći igrači iz prošle sezone su digli sidro.

Sigurno da mora da bude bolje, jer ovako ne valja ništa. Pitanje je da li mogu da izdržim ovako dalje. Ne želim da sa Zetom, koja se praktično stalno borila za Evropu, dođem u situaciju da ispadnem iz lige”, rekao je za Arenu prije pet dana Vlaisavljević.

Dakle, trener koji je prošle godine vodio Kom Eurozox nije izdržao! Vlaisavljević je napustio Zetu nakon što je vidio da njegove riječi o “propadanju” istorijskog prvaka Crne Gore nikoga nisu dotakle. “Vruć krompir” je ponovo preuzeo trener mlađih kategorija u klubu sa “Trešnjice” Dragoljub Đuretić, baš kao i proljetos kada je smijenjen Dejan Roganović.

A Zeti je 15 dana prije početka prvenstva ostala - neizvjesnost! Neizvjestnost koja ubija i koja prijeti da razori klub. Realno gledajući, Zeta je na izdisaju uprkos tome što je navodno obećano da će dio dugovanja igračima i radnoj zajednici biti isplaćen uskoro.

Međutim, ukoliko jedan klub nakon 11 godina od osvajanja titule dođe u situaciju da se bori za goli život, onda je to - hvatanje posljednjeg daha.

Tagovi:
Sve vijesti